Marea retea de falsificatori, “anihilata” cu o achitare si doua suspendari

Tribunalul Bacau l-a achitat pe medicul specialist in medicina muncii, trimis in judecata intr-un dosar de luare de mita si fals in inscrisuri, alaturi de un angajat al Directiei de Sanatate Publica si o asistenta medicala din cadrul Spitalului Buhusi.

In decembrie 2013, Parchetul Tribunalului a trimis instantei rechizitoriul in cazul celor trei, documente in care se vorbea de o adevarata retea de falsificare de buletine de analize pentru angajati din mai multe societati comerciale.

Totul ar fi pornit de la Vasile Vladut Pavel, functionar public in cadrul DSP Bacau, angajat ca asistent medical igiena. Cu atributii de a face verificari la agentii economici din judet, pe linia securitatii si medicina muncii, acesta ar fi profitat de functie pentru a-i forta pe administratorii prinsi cu nereguli sa cotizeze cu bani pentru a scapa de amenzi. In acelasi timp, se oferea sa le procure fisele de aptitudini ale angajatilor in conditii ilegale si in mod fictiv, fara scoaterea oamenilor din productie.
– See more at: http://www.desteptarea.ro/marea-retea-de-falsificare-de-buletine-de-analize-anihilata-cu-o-achitare-si-doua-suspendari/#sthash.k0oSCsgD.dpuf