Lupta apriga pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean Bacau

Concursul pentru functia de inspector scolar general, anuntat de Ministerul Educatiei, a aprins spiritele in Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau.

Si-au depus candidaturile doi profesori: Theodora Sotcan (in prezent inspector scolar general pe functie) si Ovidiu Relu Cojocaru (fost inspector scolar general, acum director adjunct la Colegiul Economic „Ion Ghica”). Luni dupa-amiaza, dupa depasirea timpului legal de depune a acestor candidaturi, dosarul prof. Ovidiu Relu Cojocaru a fost respins. Pentru ca s-a considerat nedreptatit, acesta a contestat decizia marti dimineata.

Perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea functiei de inspector scolar general la ISJ Bacau s-a incheiat luni dupa-amiaza, 23 februarie. Prof. Ovidiu Relu Cojocaru a declarat ca luni, la ora 14.00, si-a depus dosarul la ISJ Bacau. Cojocarul sustine ca „s-a lasat pe ultima zi” pentru ca au fost foarte multe documente de anexat.

„Dosarul a fost verificat de catre compartimentul Managementul Resurselor Umane din cadrul ISJ Bacau, apoi s-a si inregistrat, tot conform prevederilor legale”, a declarat prof. Ovidiu Relu Cojocaru. Acesta sustine ca a respectat toate termenele si conditiile de depunere a dosarului si ca odata inregistrat si, deci, admis dosarul, deja a devenit „candidat la functia de inspector scolar general pe Bacau”. Numai ca, tot prof. Cojocaru spune, la ora 16.00, tot luni, a fost sunat de catre reprezentantii de la ISJ Bacau, pentru a se prezenta la institutie, unde a aflat ca dosarul de candidatura i-a fost respins.
– See more at: http://www.desteptarea.ro/lupta-apriga-pentru-sefia-inspectoratului-scolar-judetean-bacau/#sthash.NR4kYfzM.dpuf