Loviturã “amicalã”: Buzatu l-a lãsat pe Ciurariu fãrã primari pe Colegiul Negresti!

ROSU Presedintele PNL Vaslui, deputat pe Colegiul Negresti, Florin Ciurariu, a primit o grea loviturã din partea PSD, care a “curãtat” toti primarii liberali din nordul judetului, fãcându-i sã semneze adeziuni la organizatia social-democratã. De la Vulturesti – se spune cã, deja, primarul Vasile Anton a semnat cu PSD, desi erau zvonuri care îl dãdeau la partidul lui Tãriceanu! – si pânã la granita cu judetul Neamt, la Bãcesti, toti primarii PNL au fost racolati de presedintele social-democratilor, Dumitru Buzatu. PSD a reusit sã schimbe si majoritãtile în multe consilii locale ale PNL, fãrã ca liberalii sã aibã vreo reactie în fata acestui val de plecãri din partid fãrã precedent.

PNL a primit mai multe lovituri “mortale” în ultimele sãptãmâni, prin plecarea multor primari si consilieri locali la Partidul Social-Democrat. Conform unor surse din PSD, au semnat adeziuni primarii liberali din Bãcesti, Todiresti, Rafaila, Ivesti sau Feresti, plus primarii de la Cozmesti si Ibãnesti, ultimul de la PDL. La Vulturesti, conform unor informatii pe surse, primarul Vasile Anton a semnat deja adeziune la PSD, dupã discutiile purtate cu conducerea Consiliului Judetean, astfel cã, pe Colegiul Negresti, unde deputat este liderul judetean PNL, Florin Ciurariu, liberalii nu se mai bazeazã pe niciun primar la alegerile prezidentiale. O loviturã fãrã precedent, comparabilã, poate, cu miscarea de rãzvrãtire lansatã de Dan Marian, atunci când a plecat din PNL si a luat cu el, fãrã documente scrise, mai toti primarii liberali din judet. Desi se astepta o reactie din partea presedintelui PNL, acesta nu a scos niciun cuvânt în ultimele zile, semn cã fie s-a resemnat în fata trãdãrii primarilor din colegiul sãu, fie asteaptã sã vadã ce se va petrece dupã alegerile prezidentiale. Cert este cã, în timp ce conducerea judeteanã a PNL tace, Miticã Buzatu, seful pesedistilor, poartã discutii cu toti primarii liberali, conform unor surse demne de încredere. Pânã acum, PSD are adeziuni sau va semna documente în perioada imediat urmãtoare cu zece primari, astfel cã numãrul edililor din partea acestui partid creste la 54. Mai bine de 60% dintre primarii din judet sunt, în aceste conditii, sub stãpânirea PSD, însã scandalurile în acest partid sunt abia la început. Cei care vin acum în PSD sunt ademeniti cu alocãri de fonduri pentru proiecte, în timp ce vechii primari, care asteaptã linistiti la usa lui Buzatu de la Consiliul Judetean, se vãd nevoiti sã accepte situatia si sumele pe care seful CJ le poate aloca pentru aceste primãrii. Fosti colegi pe timpul USL, Miticã Buzatu si Florin Ciurariu sunt acum la cutite pe tema primarilor, ultimul fiind învins în mod clar de intentiile liderului social-democrat.

S-au schimbat si majoritãtile în Consiliile Locale

Peste 90 de consilieri locali, majoritatea de la PNL, au semnat si ei adeziuni la PSD în ultimele douã sãptãmâni, mai spun sursele noastre. Au plecat la PSD si viceprimarii de la Bãcesti sau Feresti, iar altii vor semna adeziuni cu organizatia lui Buzatu în zilele urmãtoare. Organizatia social-democratã devine, în aceste conditii, un mamut în plan politic, celor 390 de consilieri locali deja existenti în urma alegerilor din 2012 urmând sã li se alãture altii aproape 100 de consilieri, care au dezertat în urma aparitiei Ordonantei privind migratia alesilor locali. La Husi, Feresti, Cozmesti sau Dimitrie Cantemir, prin plecarea consilierilor locali la PSD, s-au schimbat si majoritãtile în Consiliile Locale. Pentru Buzatu, însã, urmeazã o perioadã agitatã, de lupte interne, pentru cã numãrul mare de primari, viceprimari si consilieri locali va trebui multumit cumva, cu fonduri mai multe la comunitãtile locale. Or, banii care sunt deja la Consiliul Judetean sunt insuficienti, deci îi va fi destul de greu sã împace pe noii-veniti cu cei care au dus greul campaniilor electorale în PSD, pânã acum.