Lectie de omenie: a predat politiei un portofel doldora cu euro si lei!

GEST CRESTINESC… O femeie din Bârlad, Steriana D, a predat politistilor locali un portofel doldora de bani, gãsit în Piata „Sf. Ilie” din localitate. Agentii au identificat în scurt timp pãgubita, o femeie din comuna Ibãnesti, care a fost invitatã la sediul Politiei Locale Bârlad, unde i s-a înmânat, spre marea ei bucurie, portofelul intact, cu banii si actele care se aflau în el, neatinse. Primarul Dumitru Boros i-a înmânat o scrisoare de multumire femeii, care a dat dovadã de o corectitudine exemplarã, predând portofelul la politia localã.

Doi politisti locali aflati în patrulare în Piata „Sf. Ilie”, au fost opriti de doamna Steriana D., din mun. Bârlad, care le-a adus la cunostintã faptul cã a gãsit un portofel în perimetrul destinat vânzãrii produselor lactate. „Într-o încãpere pusã la dispozitie de conducerea Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor, înainte de întocmirea documentelor de predare/primire a portofelului, s-a procedat la verificarea continutului, ocazie cu care s-a constatat existenta urmãtoarelor sume de bani si bunuri: 600 euro, în bancnote de 100 euro; 600 lei, în bancnote de 100 lei; Un card bancar;
Cartea de identitate a pãgubasei, G.I.A., de 26 ani, din comuna Ibãnesti, judetul Vaslui. Portofelul, cu banii si bunurile gãsite, au fost predate de îndatã persoanei care l-a pierdut, care s-a prezentat politistilor locali pentru a sesiza incidentul. A vrut, de asemenea, sã multumeascã binefãcãtoarei sale”, a precizat col (r) Vasile Chelaru, directorul executiv al Politiei Locale Bârlad.

Multumiri de la primarul Boros pentru lectia de onestitate datã!

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, a adresat o scrisoare de multumire bârlãdencei care ne-a oferit un bun exemplu de comportament civic. Iatã ce scrie în scrisoarea înmânatã doamnei Steriana:

„Stimatã doamnã, sunt onorat sã vã adresez multumiri si sã îmi exprim, cu toatã sinceritatea, admiratia si respectul. Gestul dumneavoastrã – de a preda polistilor locali portofelul cu o importantã sumã de bani, restituit de îndatã pãgubasei, îmi oferã ocazia de a spune din nou cã în orasul nostru existã oameni minunati, printre care, fãrã îndoialã, vã aflati si dumneavoastrã. În acea zi ati reusit sã aduceti o mare bucurie persoanei care pierduse banii cîstigati probabil cu multã trudã. În timp îsi va aminti cu drag de dumneavoastrã, iar pe de altã parte ne-ati reaminitit si nouã, cei care am aflat întâmplarea, cã mereu avem la îndemânã posibilitatea de a face gesturi si lucruri care sã ne înfrumuseteze viata. Vã felicit si doresc, dumneavoastrã si celor apropiati, multã sãnãtate, prosperitate si posibilitatea de a vã îndeplini toate dorintele. Cu sincerã consideratie, Avocat Dumitru Boros – primarul municipiului Bârlad”.