spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
25-apr.-2024

La 4 ani de la moartea micutei Alexandra, reîncepe rãzboiul în instantã!

- Advertisement -

JUDECATÃ…. Au trecut patru ani, de când fetita din Bunesti-Averesti, Alexandra Bedregeanu, murea în bratele cadrelor medicale in Spitalul Husi, însã familia ei încã nu îsi gãseste linistea. Desi i-au fost respinse actiunile penale formulate în acest caz, familia Bedregeanu a început în aceste zile un nou proces, pe cale civilã, împotriva medicului care a tratat-o în seara fatidicã pe Alexandra, dar si a mai multor institutii si persoane, mai mult sau mai putin implicate în acest caz.

Pe 27 martie, familia Bedregeanu a introdus la Judecãtoria Husi o actiune în rãspundere civilã delictualã, semn cã nici vorbã sã se resemneze în privinta mortii fetitei lor, Alexandra. Daniel Bedregeanu, tatãl copilei, a fãcut plângere penalã, la scurt timp dupã moartea fetitei, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi, însã fãrã succes. În august 2016, oamenii au aflat cã în acest dosar, s-a dat o ordonantã de clasare iar câteva luni mai târziu, decizia era întãritã si de instanta care le-a respins plângerea formulatã împotriva ordonantei de clasare. Iatã cã, în martie 2018, Daniel Bedregeanu reporneste lupta, pe cale civilã de aceastã datã. Cererea la Judecãtorie a fost depusã în numele a cinci membri ai familiei, iar pârâtii sunt, de asemenea cinci. Este vorba despre medicul Bianu Paraschiv Floreta, Spitalul municipal „Dimitrie Castroian”, Mercas Nuti, Serviciul Judetean de Ambulantã Vaslui, dar si, ciudat sau nu, Primãria municipiului Husi. „Probabil, familia considerã cã meritã anumite despãgubiri morale în acest caz si îsi revendicã acest drept în instantã”, spun avocatii.

Medicul urgentist era în Spital, dar nu l-a chemat nimeni sã intervinã

De reamintit cã aceastã tragedie s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2014, când Ambulanta a adus la Spitalul Husi copila în vârstã de 4 ani, însotitã de bunicã. S-a crezut cã este vorba despre o rãcealã, iar medicul de gardã, Floreta Paraschiv Bianu, a fost cel care a tratat-o. Din pãcate, dupã cum au constatat comisiile de control ulterioare, copilul ar fi avut nevoie de interventia indispensabilã a medicului urgentist, care, chiar dacã se afla în Spital, nu a fost solicitat. Medicul de gardã a încercat timp de 40 de minute sã vadã ce ar fi de fãcut în acest caz, însã copilul a decedat. Medicul urgentist ar fi stiut cum sã procedeze, cum sã elibereze cãile respiratorii, când este vorba despre epiglotitã sau faringitã. Chiar dacã medicul a fost sanctionat ulterior, în urma anchetelor efectuate ca urmare a acestei tragedii, dr. Bianu a izbutit sã anuleze toate sanctiunile în instantã si, în final, nimeni nu s-a dovedit responsabil, pentru moartea unui copil de 4 ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.