Jaf pe banii publici la Ministerul Culturii: Coafeze și milițieni cu salarii incredibile

Acuzațiile vin din partea sindicatului Culturalia care susține că ministrul Culturii că acoperă cheltuielile nejustificate din cadrul instituției, scoase la lumină de raportul Curții de Conturi a României, vorbind de un adevărat jaf pe banii publici. Sindicatul dau ca exemplu coiafeze și milițieni detașați la Cultură cu salarii de 13.500 de lei pe lună. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, spune însă că angajarea de “coafeze sau miliţieni” în minister, în perioada 2017 – 2019, depăşeşte zona sa de competenţă, altcineva trebuind să ”cerceteze mai adânc”.

Reacția ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, vine după ce sindicatul Culturalia i-a cerut premierului Ludovic Orba  să intervină, acuzându-l pe ministrul Culturii ”că acoperă cheltuielile nejustificate din cadrul instituției, scoase la lumină de raportul Curții de Conturi a României”.

Sindicatul vorbește de ”persoanele detașate din societăți comerciale, între care  coafeze, au ocupat funcții de consilieri în cadrul Ministerului Culturii, pe salarii cuprinse între 6.600 și 13.500 de lei/ brut pe lună. Asta în condițiile în care remunerația maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună”.

Ministrul a declarat insă că, ”în 2017, guvernul de atunci a decis alocarea sumei de 150 de milioane de lei pentru marcarea Centenarului şi, în acelaşi timp, la SGG s-a înfiinţat Departamentul Centenar, care avea drept scop gestionarea acestor bani”………https://evz.ro/jaf-pe-banii-publici-la-ministerul-culturii-coafeze-si-militieni-cu-salarii-incredibile.html