ISJ Bacău atrage atenția profesorilor, după ce s-au înregistrat cazuri în care copiii nu au fost lăsați să meargă la toaletă sau să aducă pachețel de acasă

Dupa prima săptămână de la revenirea la cursuri a elevilor, părinții deja au semnalat situații cel puțin ciudate în unele unități de învățământ din județ, în care profesorii au înțeles greșit regulile de protecție anti-COVID.

Astfel, unii părinți au semnalat faptul că profesorii ar interzice elevilor, în unele unități de învățământ, să meargă la toaleta în timpul orelor. Alții au reclamat că elevilor li s-a interzis să iasă din clasă pe tot parcursul programului sau că nu ar avea voie cu pachețel de acasă, deși unii copii petrec și 6 ore în școală.

„Atragem atenția că astfel de practici nu sunt menționate în ordinul comun. Este inuman să ținem elevii în bancă dacă ei au o urgență, în special la toaletă. De asemenea, normele nu prevăd că elevii nu pot veni cu mâncare”, a precizat prof. Ida Vlad, inspector școlar general.

În ceea ce privește derularea orelor online, tot inspectoratul transmite ca directorii de scoli, în colaborare cu autoritățile și furnizorii de internet trebuie sa optimizeze lățimea de bandă astfel încât transmisiunea sa fie cât mai bună.  …https://zdbc.ro/isj-bacau-atrage-atentia-profesorilor-dupa-ce-s-au-inregistrat-cazuri-in-care-copiii-nu-au-fost-lasati-sa-mearga-la-toaleta-sau-sa-aduca-pachetel-de-acasa/