IPJ pus la plată din cauza unui polițist care a făcut moftul primarului

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) trebuie să-i plătească unui botoșănean 2.7000 de lei, după ce un agent de poliție i-a făcut moftul unui primar și menționat culpa comună în cazul unui accident produs pe fondul unei neacordări de prioritate. Nevinovat, botoșăneanul care s-a văzut cu permisul de conducere suspendat a contestat în instanță procesul verbal de sancționare, iar magistrații i-au dat câștig de cauză, IPJ fiind obligat să-i plătească acum toate cheltuielile de judecată.

Accidentul de la care a pornit totul a avut loc pe 10 august 2018, în plină zi, când bărbatul, Adrian R., a plecat spre Iași pentru a conduce la aeroport o rudă, pe drumul național 24 C, circulând dinspre Miorcani spre Manoleasa. La intersecția cu drumul județean care vine dinspre Avrămeni, bărbatul s-a trezit în fața mașinii cu autoturismul condus de o femeie, care a intrat în șoseaua națională fără să-i mai acorde prioritate. Surprins, bărbatul a tras de volan stânga și a frânat, dar în urma impactului dintre cele două mașini autoturismul condus de el a ricoșat și a fost proiectat în afara părții carosabile.

Îngrijorat de soarta fiului său de 6 luni care era în mașină și de verișoara lui care risca să piardă avionul cu plecare din Iași, bărbatul nu a dat atenție în primă fază la ceea ce se întâmplă. În acel timp, șoferița implicată în accident l-a sunat pe primarul unei comune de pe malul Prutului, persoană apropiată acesteia, iar la fața locului a ajuns un agent rutier de la poliția Săveni care a spus în primă fază că vina aparține femeii, care a intrat pe drumul național fără să se asigure. Lucrurile s-au schimbat însă brusc după apariția primarului, când polițistul venit să constate împrejurările producerii accidentului nu a mai fost interesat să asculte varianta sa………https://www.monitorulbt.ro/local/2020/01/22/ipj-pus-la-plata-din-cauza-unui-politist-care-a-facut-moftul-primarului/