Incendiu devastator: un tânãr a vrut sã ajute si a murit electrocutat! Douã surori gemene, salvate de tatã în ultima clipã!

GROAZNIC… Nenorocirea s-a produs în toiul noptii, în localitatea Vinderei. Locuinta lui Gheorghe Ghiur, un bãtrân de peste 70 de ani, situatã chiar lângã bisericã, a ars ca o tortã! În casa bãtrânului se afla si fiul sãu, cu sotia si cele douã fetite gemene, care au venit din Italia, în concediu. Acesta si-a salvat în ultima clipã familia si a suferit arsuri grave. Un tânãr de 33 care a sãrit sã îsi ajute vecinii aflati la necaz, dar a murit electrocutat. Acesta a sãrit gardul, dar a atins mai multe fire electrice care s-au topit din cauza cãldurii si au cãzut.

Pânã la sosirea pompierilor voluntari din Vinderei si a celor de la Detasamentul de pompieri din Bârlad, au sãrit vecinii sã stingã, cu ce au putut, vâlvãtaia. Unul dintre ei, Ionut Manolache, un tânãr de 33 de ani, a iesit repede din casã, doar cu pantalonii trasi pe el si cu picioarele goale si a alergat într-un suflet sã-si ajute vecinul. Numai cã, pe gard erau cãzute mai multe fire electrice topite de vâlvãtaie si atunci când le-a atins a cãzut la pãmânt, electrocutat! A fost anuntatã ambulanta, cu medic, care a sosit la fata locului, însã nu s-a mai putut face nimic pentru tânãrul care si-a dat viata încercând sã îsi ajute vecinul. Mama tânãrului a suferit un soc când a aflat cã fiul sãu a murit. Între timp, fiul proprietarului casei care ardea, venit în concediu acasã, si-a scos sotia si fiicele din casa în flãcãri, dar si pe tatãl sãu. Bãrbatul si-a salvat familia în ultima clipã din flãcãri, dar a suferit arsuri grave. Ambulanta l-a transportat direct la Iasi, omul având arsuri pe 25 % din suprafata corpului. Casa a fost mistuitã de flãcãri. Primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiur, a fost si el anuntat imediat de producerea incendiului si s-a implicat, dirijând voluntarii spre casa unde a fost nenorocirea. Tot el a anuntat si la Delgaz Grid, sã fie întrerupt curentul, lucru care s-a întâmplat foarte târziu! Dacã la 112 s-a sunat la 23.48, Delgaz Grid a întrerupt curentul abia la ora 0.12!

Acuzatii la adresa firmei Delgaz, care a întrerupt cu întârziere curentul electric

„Cineva trebuie sa rãspundã pentru moartea lui Ionut Manolache ,el a plecat de acasã sã ajute la stingerea incendiului si a murit electrocutat pentru niste inconstienti ! Delgaz Grid trebuie sã rãspundã de ce au oprit curentul dupã aproape 20 de minute de la primirea apelului?
Putea sã moarã oricare din cei care au vrut sã ajute,dar Dumnezeu l-a luat pe Ionut. Dumnezeu sã te ierte, suflet bun si sãritor !”, a scris, pe pagina sa de socializare, primarul Ionut Ghiur. Acesta era foarte afectat de moareta tânãrului salvator, care se afla pe lista sa de consilieri locali, pentru viitoarele alegeri locale.

Pompierii s-au luptat ore bune cu flãcãrile mistuitoare

„În aceastã noapte, pompierii din cadrul Detasamentului de Bârlad au intervenit cu trei autospeciale, o ambulantã tip B2 si echipaje specializate pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuintã din localitatea Vinderei, comuna Vinderei. La momentul apelului, nu se stia nimic despre doi adulti si doi copii minori. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta violent pe aproape întreaga suprafatã a locuintei, în apropierea gardului fiind gãsitã o persoanã de sex masculin în stare de inconstientã, electrocutatã. La fata locului a fost deplasatã si o ambulantã de la SAJ Vaslui, substatia Bârlad. Persoana care s-a electrocutat a fost declaratã decedatã de cãtre echipajul SAJ. Între timp, au fost gãsite si cele patru persoane despre care initial nu se stia nimic. Tatãl copiilor, de 43 ani, a fost transportat la spital, acesta fiind diagnosticat cu arsuri de gradul II si III pe membrele inferioare, superioare si spate – fãrã afectarea cãilor respiratorii si o plagã tãiatã la nivelul încheieturi mâiniii stângi. Au ars: locuinta în totalitate, bunurile de uz casnic si mobilierul, diverse documente si produse textile. Au fost salvate o magazie lemne, un atelier de tâmplãrie, o locuintã învecinatã si un adãpost pentru animale. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui conductor electric deteriorat. La interventie au participat si politistii din localitate”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui
NICIUN COMENTARIU