Huseanul Nelu Tãtaru, salt în prim-planul politicii, dar si al presei nationale!

TREBURI… Faptul cã Nelu Tãtaru a fost numit secretar de stat la Ministerul Sãnãtãtii, într-un domeniu pe care acesta îl cunoaste foarte bine, dã prilejul vasluianul sã se impunã, la nivel central. O observã si vasluienii de acasã cãci, în ultima lunã, de pildã, n-au deschis televizorul, fãrã sã nu vadã vreo nouã interventie publicã a chirurgului husean, din postura de reprezentant al Ministerului Sãnãtãtii.

E adevãrat cã, de la începutul lui decembrie, de când este secretar de stat, s-au succedat parcã înadins tot felul de cazuri, care mai de care mai dificile. De pildã, nici bine nu a ajuns Nelu Tãtaru la Bucuresti, cãci acesta a fost trimis sã se implice fie în cazul tânãrului de 20 de ani, cu arsuri grave, transferat la Viena, pe 6 ianuarie sau vestitul caz „Beuran” unde, la Spitalul „Floreasca”, Ministerul a avut de fãcut o anchetã difcilã, pentru a vedea cum de-a luat foc o pacientã, chiar în sala de operatie. Tot chirurgul Tãtaru a fost trimis la negocieri cu sindicalistii din „Sãnãtate”, dar si sã explice public ce se întâmplã cu lista medicamentelor compensate si gratuite. Bun cunoscãtor al nevoilor pacientilor, Dr. Tãtaru a stiut sã gestioneze situatia, anuntând cã lista rãmâne deschisã, pentru ca toate medicamentele vitale bolnavilor sã se poatã regãsi în ea. Cel mai nou caz în care secretarul de stat, Nelu Tãtaru, a luat pozitie este cel de la Predeal, unde sotul unei doctorite se juca cu retetele în lipsa nevestei, prescriind el, de capul lui, tratamente pacientilor. „Am dispus un control urgent”, a spus Dr. Tãtaru, referitor la acest caz.

A mai fost un secretar de stat de la Vaslui, care a tãcut mâlc, pânã…l-au dat afarã!

Iatã, asadar, ce înseamnã ca o numire, fie ea si politicã, sã se facã tinând seama de competenta celui care ajunge într-un Minister! Este cazul Dr. Nelu Tãtaru, care a plecat din sectia de chirurgie a Spitalului Husi, unde si-a câstigat reputatia unui specialist redutabil în domeniu, în functia de secretar de stat în Ministerul Sãnãtãtii. Anterior, au mai fost vasluieni care au ajuns în pozitii-cheie pe la Bucuresti, fãrã ca ceva din pregãtirea lor sã aibã vreo minimã legãturã cu respectiva demnitate publicã, si nu a auzit nimeni de ei, pânã n-au fost pusi pe liber. Chiar recent, a fost un caz vestit de vasluian trimis la Bucuresti sã fie, ba consilierul Ministrului Comunicatiilor, ba secretar de stat, responsabil cu implementarea parteneriatelor strategice ale României. De activitatea dânsului nu s-a auzit mai nimic, pânã nu l-au dat afarã, când a picat Guvernul, poate si pentru faptul cã omul, strãin de cauzã fiind, o fi ales voluntar sã stea linistit în functie, decât sã se apuce de vorbit si sã se prindã careva cã e… complet pe dinafarã. Acest lucru face acum contrastul cu activitatea Dr. Tãtaru care, de când a ajuns la Bucuresti, nu este caz cu impact în mass-media nationalã în care sã nu fie trimis fie sã ancheteze situatia, fie sã dea declaratii jurnalistilor din presa centralã.