Horoscopul politicienilor vasluieni | PAMFLET

Edi Popica – deputat PSD

De Revelion ati stat cuminte acasã. Dacã tot a venit Mos Neculai cu un mandat de deputat si Mos Crãciun cu primul salariu de demnitar, nu mai avea rost ca de Sfântul Vasile sã mergeti cu uratul. Însã au fãcut-o altii. Floriol v-a colindat de toti banii si asa s-a nãscut legenda „podului”, o lucrare cum vasluienii nu au mai vãzut.

Botez Mihai – deputat USR

Aveti o misiune foarte complicatã la Vaslui. Peste noapte v-ati trezit cu mai multe functii în administratia publicã localã si în deconcentrate decât câti membri de partid aveti. Vã pregãtiti de tragerea la sorti a prefectilor si e posibil dintr-un ricoseu sã aveti chiar prefectul la Vaslui. Aici chiar aveti un nume pe care puteti sã-l propuneti: Alin Silitrã.

Solomon Adrian – Deputat PSD

Iar v-ati amânat procesele cu amenzile de la shaormerie. Cine stie, pânã când se va judeca, veti lua si dvs. licenta si n-o sã mai aveti nevoie de avocat. Puteti sã pledati chiar dvs. si sã le explicati cã scandalul pe care l-ati fãcut a fost ca urmare a faptului cã v-a scãzut glicemia de poftã.

Iulian Bîca- senator PNL

La cât avânt v-ati luat în campania electoralã, ne asteptam ca în momentul în care veti ajunge în Senat sã rupeti registratura cu tot soiul de proiecte si luãri de pozitie. Însã, subit ati intrat în silentio stampa si nici mãcar traditionalul „La multi ani!” nu l-ati mai transmis prietenilor. Nu mai vorbim de electorat. Încercati mãcar de Anul Nou pe vechi, sã recuperati!

Tudor Polak – deputat PNL

De când ati iesit deputat, la Vaslui au început sã umble câinii cu covrigii în coadã. Vorbim serios si nu facem aluzie la covrigãria pe care o aveti la Vaslui, ci pur si simplu asa ne-a explicat un nene, pe care-l cheamã Floriol. El si acum e supãrat cã nu i-ati dat suta de lei când v-a colindat. Asteptãm acum bugetul pe care o sã-l aprobati în Parlament, dar mai ales ce felie va fi repartizatã Vasluiului, pentru a vedea dacã profetia cu covrigii se va împlini.

Gabriela Cretu – senator PSD

Ne întrebãm dacã de Revelion a venit la dvs. Tudorel sã vã ure cu fanfara de la Fistichi de la bar. Chiar ne-au plãcut acei trubaduri, cu stil, cântau pe note si aveau si prezentã scenicã. Apropo, de Crãciunul viitor sã-i faceti cadou lui Tudorel o cutie de trabucuri. Ar fi fost cool ca de Revelion în acea celebrã postare pe Facebook sã fi apãrut în cãmasã albã, cu butoni, descheiatã la gât si cu trabucul în gurã.

Dumitru Buzatu – presedinte CJ Vaslui

Nu vã spunem „La multi ani!”, fiindcã stim cã dvs. sãrbãtoriti Noul An de stil vechi, odatã cu romii de la Slobozia si Doagele. Însã vã multumim pentru cadoul pe care ni l-ati fãcut de Crãciun. Sã stiti cã ne-a motivat serios pentru anul 2021, când nu mai existau mize importante. Si ca sã fim în tonul celor de la AUR, sã stiti cã ne gândim si noi la o suspendare, pe motiv cã încãlcati Constitutia Vasluiului, o lucrare elaboratã de distinsa dvs. sefã de cabinet, Ana, în colaborare cu emeritul profesor doctor de la Muzeu, Ramona Mocanu.

Mircea Gologan – prefect

Aveti o decizie grea de luat, dupã ce Guvernul a decis cã prefectii sã nu mai fie apolitici. Nu stiti în ce partid sã vã înscrieti. V-ar tenta PNL, dar dacã la tragerea prefectilor a celor din coalitie, Vasluiul picã la USR, ce veti face ? La USR e rândul cam mare, iar la UDMR e prea riscant, fiindcã ei si-ar dori un judet mai degrabã în vestul tãrii, decât în Moldova.

Trifan Ciprian – vicepresedinte CJ Vaslui

Sunteti foarte supãrat, mai ales din pricina sefei de cabinet a lui Buzatu, care prin comportamentul sãu îi alungã pe primarii dvs. din CJ Vaslui. Tot ati încercat sã-i explicati lui Buzatu, însã rãspunsul lui v-a nemultumit si mai tare. Asa cã ati luat decizia sã deveniti autist. Noroc cã vã mai trezesc claxoanele lu’ alã micu’, care se trage cu bicicleta pe holurile institutiei.

Pavãl Vasile – primar Vaslui

Liberalii s-au supãrat tare pe dvs. cã nu le-ati pus viceprimarul si deja se întrezãreste un rãzboi pe viatã si pe moarte în CL. Acum, cã o sã iesiti din izolare, dupã ce ati fost depistat pozitiv, sã nu vã asteptati cã o sã fiti menajat. În cele din urmã, PNL-USR îsi vor pune viceprimarii, oricât s-ar împotrivi nãpârstocul de Mânca-ti-as, cu gasca lui de politruci. Chestia e cã ei o fac, iar dvs. trageti!

Dumitru Boros – primar Bârlad

La partea de comunicare ar trebui sã mai lucrati. Sã nu credeti cã facem vreo aluzie la purtãtorul de cuvânt. El sãracul nu are nicio vinã, nici cã a ajuns fuctionar însãrcinat cu comunicarea, nici cã a fost jurnalist. Asa a fost sã fie destinul sãu crud. Dar noi ne asteptam sã fiti peste si când acesta se poticneste sã luati dvs. taurul, adicã presa de coarne.

Ciupilan Ioan – primar Husi

De Revelion ati stat izolat, fiindcã ati iesit pozitiv. Nimeni nu stie de unde ati luat, dar noi îl bãnuim pe cumãtrul dvs. Partea proastã e cã nu ati putut tine discursul de sfârsit de an. Era previzibil, fiindcã la ce brad ciufulit ati adus în centrul orasului, era clar cã n-o sã mai fie discursuri sau focuri de artificii. Bine cã sunteti sãnãtos si ati trecut cu bine în Noul An.