Gradinita lui Buzatu, pe olite | PAMFLET

Motto:

Au facut copiii lui Buzatu dinti,

Musca din rahat si nu-i dezminti,

Chiar de-s pe olita si par neajutorati,

Papa tot cu pofta, ca niste infometati!

Desi nimeni nu-i mai dadea sansa sa ajunga la clasa 0, Himalaya de la Negresti, un baiat care inca se mai sterge cu ziare la fund, a reusit performanta de a promova la scoala primara, dupa ce s-a transferat la gradinita lui Buzatu. A contat mult si anturajul: Dan Material, un playboy de Husi, mutat in padurea de la Bucium si baietelul cu rucsacul de la Barlad, un amator care de cand si-a luat cantaret personal, face stand up comedy in restaurantul lui Dobro.

Trioul de mici cacaciosi au pregatit pentru serbarea din septembrie, cand va incepe scoala adevarata o mica sceneta, in care repetentul Himalaya a scris un mic scenariu, convins fiind c\ adevaratul sau cumatru va ajunge la Consiliul Judetean, vicepresedinte. Va mai aminti vremurile cand Cristea era primar la Vaslui, iar finul sau vindea combustibil lichid la toate scolile din judet si care a primit vreo sase ani de puscarie cu suspedare? Ei, mucea a revenit acum in calitate de cumatru a lui Dan Material, cu misiunea de a-l ridica de pe olita si de a-l invata sa se stearga la fund.

Dar in gradinita lui Buzatu mai creste un Praslea cu rucsac in spate, care va fi folosit pe post de trompeta, pentru a vesti revenirea lui nea Titi la Primaria Barlad. Ce ii uneste pe acesti mici cacaciosi: banii! Spectacolele turnate de gradinita lui Buzatu vor continua toata toamna. Vor intra in joc toti pustii si pustoaicele din gradinita, in ordinea numerelor de pe tricou:

1. Sexy Roxana – scolita in diversiuni de a ascunde olitele altor copii;

2. Adrian Copilul Minune – un copil precoce care nu a folosit olita, insa s-a impotmolit la baie in sulul de hartie igienica;

3. Barbu Lautarul – artist emerit in Facebook, folosit la nevoie sa plateasca articole in ziarele din Iasi pe care le si scrie;

4. Mihaita cel Viclean – pe post de Hopa Mitica de baietii de la clasele mai mari;

5. Anu]a Draguta – fetita cu chibrituri care va da intr-un final foc la sandramaua lui Buzatu;

6. Proxenetul cel turcit  – un baietel obraznic care da chiloteii la fetite jos.

Sceneta lor va avea un singur scop. De a ridica pe culmi noi ale socialismului Gradinita pe care Buzatu, cu o vechime de 30 de ani de la infiintare are nevoie ca de aer de multe spectacole reusite. Educatorii, cumatri, cumatrele, verii, verisoarele, surorile, fratii si tot neamul s-au cam blazat si au nevoie de sange proaspat. De asta au fost promovati la clasa 0, trioul micilor cacaciosi, plus un proxenet cu fufele lui.

Le uram succes si cand se impotmolesc sa nu uite ca-l mai au si pe baiatul cu rucsac, pentru stand up comedy.
NICIUN COMENTARIU