Gabriela Cretu plânge dupã “penalii” din Parlament

DURERE Senatoarea PSD de Bârlad, Gabriela Cretu, s-a arãtat îndureratã si consternatã de faptul cã parlamentarii au votat pentru ridicarea imunitãtii unor “coledzi” pentru a putea fi anchetati sau arestati. “Personal nu cred cã este vinovatã”, s-a pronuntat pe deasupra justitiei pe o retea de socializare senatoarea în cazul Ecaterinei Andronescu.

Dupã ce marti deputatii au aprobat cererile de arestare preventivã pentru trei colegi, iar senatorii au vacantat locul lui Akos Mora, ieri, senatoarea PSD Gabriela Cretu se arãta extrem de îndureratã pe o retea de socializare.

“Pentru sãnãtatea mea mentalã m-am ferit de orice participare la bãtãlia cu dosare. Nu am cercetat detaliile cazurilor, cum fac în cazul legilor. Dar mã simt de ieri vinovatã. Am un sentiment straniu; cã asist la niste sacrificii ritualice. Au început cu un senator tânãr, inteligent si mai de stânga din PNL (Akos Mora – n.r.). I s-a invalidat mandatul. Juridic, situatia nu era clarã, iar legea proastã”, a spus Gabriela Cretu. Ieri, dupã ce Comisia Juridicã a dat aviz pentru începerea urmãririi penale în cazul Ecaterinei Andronescu si al lui Serban Mihãilescu, iar Senatul s-a întrunit pentru votul decisiv, Gabriela Cretu era în pragul depresiei. Senatorul nu putea sã conceapã cã un coleg din Senat poate fi judecat ca orice alt cetãtean, si nu i-a trebuit mult pânã sã se pronunte în locul sau pe deasupra justitiei: “personal nu cred cã este vinovatã (Ecaterina Andronescu – n.r.)”. Ei , în cazul acesta ce nevoie mai avem de justitie, de anchete si judecãti?! Senatoarea Gabriela Cretu poate oricând sã vinã cu verdictul. Bineînteles, în afarã de aprecierile sale personale totul este joc politic.

“Astãzi, este pe rug colega care s-a bucurat de cea mai mare încredere a electoratului PSD în ultimii zece ani. Nu e perfectã dar personal nu cred cã este vinovatã de coruptie; hotãrârea spune cã noi – Senatul, nu DNA sau Parchetul – cerem urmãrirea penalã. Nu avem nicio probã de vreun fel… Nu e de competenta noastrã… Cred cã ceea ce se întâmplã e un joc politic pervers. Unii vor sã-si legitimeze revenirea la putere pe motivul cã ar fi albi si nepãtati, adicã altii. S-a ajuns la o întelegere, cred, cu câtiva dintre colegii mei. Nu e vorba de cei mai curati si nepãtati… Din pãcate, nu salvarea imaginii deteriorate cu program a Parlamentului este în cauzã…”, a mai scris, îndureratã si consternatã pe Facebook, senatoarea PSD. (Andrei POPESCU)