Frizerita “mahalagioaicã”: “Eu sunt o lady…sunt o doamnã finã”

REPLICÃ…”Am venit sã dezamorsez bomba, pentru cã angajatii mai multor institutii care au fost azi în control la mine mi-au spus cã am apãrut în ziarul dumneavoastrã”. Acestea au fost cuvintele cu care frizerita “mahalagioaicã” care sãptãmâna trecutã a slutit un copil si pe tatãl acestuia s-a prezentat ieri, în redactia ziarului Vremea Nouã. A recunoscut cã nu a citit materialul, pentru cã, spune ea nu a avut timp din cauza clientilor care si ieri ar fi fãcut coadã la frizeria ei. “La mine vine si se tunde numai lumea bunã a orasului. Îl tund si pe profesorul Marin. Vin avocati, vin politisti, vin politicieni. Mai vin si de ãstia care au pãduchi, dar pe ei nu-i tund, îi trimit acasã sã se spele. E dreptul meu sã-mi selectez clientii. Bãrbatul care v-a trimis acel filmulet nu spune adevãrul, el a venit la mine sã-i tund copilul. Dupã ce i-am tuns bãiatul, m-a rugat sã-l tund si pe el. Am zis sã fac o pomanã si uite ce s-a întâmplat. Am ajuns de batjocorã din cauza unui nenorocit. Eu sunt o lady, sunt o doamnã finã, care pentru munca mea sparg ziduri. Cei care mã criticã sunt de la concurentã, nu le convine cã la mine stau oamenii la coadã sã se tundã”, a mai afirmat femeia, care spune cã stie meserie de 40 de ani, dar mai vinde si lighene, pentru cã are si magazin.

Nu se stie cum s-a ajuns ca în anul 2019, când normele igienico-sanitare sunt respectate cu sfintenie de toatã lumea, într-o casã de patrimoniu din centrul Vasluiului o frizerie îsi desfãsoarã activitatea în cele mai insalubre conditii. Pisici care torc pe scaunul frizerului, haine aruncate peste tot, reviste îngãlbenite de trecerea anilor, toate acestea fac parte dintr-un peisaj arhaic, de pe vremea când functiile de inspectori pentru Protectia Consumatorului sau inspectori ai Directiei de Sãnãtate Publicã încã nu fuseserã inventate.

Frizeria apreciatã de lumea bunã a orasului

În ciuda peisajului dezolant care te loveste încã de la intrare, frizeria este foarte cãutatã,în special de lumea bunã a orasului. Cel putin asa sustine proprietara acesteia, care zilele acestea se aflã în mijlocul unui scandal de proportii dupã ce un vasluian a filmat-o în timp ce emana tot felul de invective la adresa lui. Clientul fusese nemultumit cã frizerita îl slutise atât pe el cât si pe bãiatul lui, contra unei sume destul de frumusele. Bãrbatul ceruse bon, pentru a putea face plângere la institutiile statului, însã frizerita a refuzat cu o strãsnicie iesitã din comun sã i-l elibereze. Scena în care cei doi se ceartã a fost publicatã ieri, într-un articol al ziarului nostru. Pariurile unor redactori cã frizerita va veni sã facã mare scandal si la sediul redactiei au fost câstigate în jurul orei 15, când pe usã a intrat cu o falcã-n cer si una în pãmânt, frizerita însotitã de sotul ei. Cei doi au însfãcat douã ziare, pe care le-au rãsfoit în câteva secunde, apoi au început tirada. Ca si în filmulet, cea care a vorbit a fost frizerita, extrem de nemultumitã cã a fost “fãcutã vedetã”. “Nu am citit articolul pentru cã nu am avut timp. Toatã ziua a fost coadã la frizerie, nu mi-am vãzut capul de muncã. Am avut si controale, dar am iesit în regulã, nu au fost probleme. De sase ani am frizeria aia acolo, am avut controale peste controale si niciodatã nu s-au gãsit nereguli. La mine se tunde numai lumea bunã a orasului. Vin avocati, vin politisti, vin politicieni. Mai vin si de ãstia care au pãduchi, dar pe ei nu-i tund, îi trimit acasã sã se spele. E dreptul meu sã-mi selectez clientii”, spune femeia. În spatele ei, sotul îsi gãseste poza în ziar si pare foarte multumit de aranjarea în paginã. “Îmi place foarte mult poza. Cred cã am sã decupez pagina sã fac un tablou, cã am iesit bine” zice bãrbatul femeii. “Taci, cã fac zece si din tine, Tu râzi pe la sptalele meu si eu îmi dau sufletul aici?” zbiarã frizerita la el, în timp ce omul face doi pasi în spate.

“Eu sunt o lady în orasul ãsta, am o onoare”

Dupã câteva secunde de pauzã, femeia îsi reia discursul, afirmând cã din cauza acelui client care a filmat-o a avut de pierdut si la capitolul imagine si la cel financiar. “Am pierdut o grãmadã de clienti din cauza lui. Cred cã aveam vreo 10 clienti la usã în momentul ãla. Dupã ce l-am tuns si pe el si pe ficior-su, a început sã facã scandal, cã nu e multumit de cum l-am bãrbierit. Pe omul ãsta îl stiu de multã vreme, de când îi dãdeam 10-20 de lei ca sã aibã cu ce-si lua o pâine. Stiindu-l necãjit si rugându-mã sã-i tund copilul, am acceptat. Dar uite cã omul bun e pus cu fundu-n drum. Desi nu mai aveam mult pânã sã termin programul, l-am tuns pe bãiat. Dupã ce am terminat cu el, s-a pus si taicã-su pe scaun, sã-l tund si pe el. Eu, cu bun-simt si cu obraz am zis cã dacã tot am intrat în joc, hai sã-l tund si pe el. Numai cã el, nesimtitul, dupã ce l-am tuns mi-a spus cã vrea si bãrbierit, cã are un eveniment si trebuie sã-si dea barba jos. Eu, de la niste colegi din Iasi, auzisem cã barba e mai scump de tuns decât pãrul din cap. În Iasi te costã 50 de lei dacã vrei sã dai barba jos si i-am explicat si lui asta. Dupã ce i-am tuns si barba si s-a dat jos de pe scaun, a zis cã-i place cum l-am bãrbierit si cum l-am tuns si pe el si pe bãiatul lui. De ce nu a fãcut poze unde era slutit, dacã asa zice? Am avut multã bãtaie de cap cu ei. Copilul ãla, în timp ce-i fãceam conturul, nu stãtea deloc linistit, ziceai cã are draci în el. I-am si zis lu’ taicã-su sã-l ducã la bisericã, sã-i dea sfânta împãrtãsanie cã poate asa se mai cuminteste. Dupã ce am terminat, i-am fãcut totalul, 60 de lei. Mi-a dat 50 de lei. I-am zis cã atunci când îmi aduce si restul îi voi da bonul. Asta a fost tot! Derbedeul a început sã facã panaramã. Cã vrea bon, cã nu pleacã pânã nu-i dau banii înapoi. Dar eu de asta am muncit atâtea ore cu ei, sã-i dau banii înapoi? Eu practic meseria asta de 40 de ani, nu de acum. Am vãzut multe la viata mea Am si magazine, vând lighene, vând de toate pentru cã sunt o femeie harnicã. Eu în orasul ãsta sunt o lady, sunt o doamnã finã, cu onoare, mã stie foarte multã lume bunã. Toatã lumea care vine sã se tundã la mine iese fericitã de pe usa frizeriei. De multe ori si eu mã mir cât de frumos tund, cât de fresh ies oamenii de la mine. Acum am ajuns batjocura unora din cauza invidiei. Lumii îi e ciudã cã eu am si magazin si frizerie si mã descurc, câstig bani prin muncã cinstitã. Am venit la ziar sã prezint adevãrul si sã vã rog sã dezamorsati bomba ca sã nu-mi pierd clientii. Nu vreau ca afacerea asta sã se ducã de râpã din cauza unui derbedeu”, a spus frizerita, înainte de a iesi pe usa redactiei.