Fraudã cu fonduri europene: CJ Vaslui a scãpat basma curatã, douã firme trimise în judecatã! (FOTO)

ACUZATII… În luna decembrie anul trecut, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi, au dispus trimiterea în judecatã, în stare de libertate, a inculpatilor Frãsineanu Dãnut Alexandru, SC Tadeco Consulting SRL (denumire anterioarã Fichtner Environment S.R.L.) si SC Interdevelopment SRL pentru comiterea infractiunii de fraudã cu fonduri europene. Concret, în 2012, cu ocazia implementãrii proiectului „Sistemul Integrat de Management al Deseurilor Solide în judetul Vaslui (SIMDS-VS)”, între Consiliul Judetean Vaslui si Asocierea Fichtner Environment SRL – Interdevelopment SRL s-a încheiat un contract care avea ca obiect prestarea, de cãtre aceasta din urmã, a unor servicii de asistentã tehnicã pentru supervizarea contractelor de lucrãri derulate în cadrul proiectului. Firmele respective s-au folosit de acte false, prezentate la CJ Vaslui, cu care s-a obtinuit de la Ministerul Fondurilor Europene o sumã consistentã, peste 160 000 de lei. DNA a finalizat cercetarea si a trimis dosarul la Tribunalul Vaslui, dosar înregistrat pe 20 decembrie si în care CJ Vaslui este exonerat, neavând nicio participare la frauda cu fonduri europene fãcutã de cele douã firme din Bucuresti si de persoana fizicã trimisã în judecatã de DNA Iasi.

În cursul anului 2012, cu ocazia implementãrii proiectului „Sistemul Integrat de Management al Deseurilor Solide în judetul Vaslui (SIMDS-VS)”, între Consiliul Judetean Vaslui si Asocierea Fichtner Environment SRL – Interdevelopment SRL s-a încheiat un contract care avea ca obiect prestarea, de cãtre aceasta din urmã, a unor servicii de asistentã tehnicã pentru supervizarea contractelor de lucrãri derulate în cadrul proiectului. În acest context, în perioada mai – septembrie 2013, Frãsineanu Dãnut Alexandru, în calitate de reprezentant al Asocierii Fichtner Environment SRL – Interdevelopment SRL Bucuresti, ar fi depus la Consiliul Judetean Vaslui mai multe documente false (facturi, centralizatoare, etc.) în legãturã cu participarea efectivã a patru persoane la prestarea serviciilor de supervizare asumate prin contractul mentionat.

„Ulterior, fãrã vinovãtie, reprezentantii Consiliului Judetean Vaslui ar fi depus aceste documente la Organismul Intermediar al programului de finantare POS Mediu, în baza cãrora au fost obtinuti, pe nedrept, 168.733 lei, sumã cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilã în procesul penal.”, precizeazã procurorii în rechizitoriul întocmit de DNA – Serviciul Teritorial Iasi, în care aratã care sunt acuzatiile aduse celor inculpati în dosar.

În cauzã s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale persoanei fizice si ale SC Interdevelopment SRL. De asemenea, s-a mai dispus poprirea sumelor datorate de terte persoane inculpatei SC Tadeco Consulting S.R.L. si aflate în contul deschis de societate la D.G.R.F.P. Bucuresti – Activitatea de trezorerie si contabilitate publicã a Municipiului Bucuresti. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se mentine mãsurile asigurãtorii dispuse în cauzã.

CITITI AICI: http://http://vremeanoua.ro/asa-se-fura-la-vaslui