spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
01-mai-2024

EXCEPTIONAL: Printre scâncete si scutece, o proaspãtã mãmicã de la LMK, în TOP la BAC!

- Advertisement -

Povestea unei mãmici, elevã eminentã!

REZULTATE…În judetul Vaslui, 69,62% dintre candidati au promovat examenul de bacalaureat, cu aproximativ 3 procente mai mult decât media nationalã (66,7%). Se remarcã si o usoarã crestere fatã de anul trecut, când în judet 68% dintre elevi au avut medii peste 6. Cel mai mare procent de promovabilitate a fost înregistrat la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad (97,34%), pe locul II s-a clasat Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui (94,32%), iar pe locul III a urcat Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gurã de Aur” din Husi (91,67%). La polul opus se aflã Liceul Tehnologic „Petru Rares” din Vetrisoaia (0%), acolo unde au sustinut BAC-ul 8 elevi, fiind declarati toti respinsi, si Liceul Tehnologic din Puiesti, cu un procent de promovabilitate de 23,08%. Anul acesta, s-au obtinut douã medii de 10. Este vorba despre Bianca- Gianina Arcãleanu, elevã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, si Alexandra Ghintuialã, elevã la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad. Un caz deosebit este al unei absolvente de la LMK, Maria-Elisa Pãlimaru, care, desi a nãscut la sfârsitul anului trecut (în clasa a XII-a) o fetitã, a dat dovadã de ambitie si putere, si-a continuat studiile si a obtinut media 9,96, clasându-se astfel în topul celor mai buni elevi din judet, imediat dupã colegele ei cu media 10.

La examenul de bacalaureat din aceastã sesiune s-au înscris 2726 elevi, însã numai 2561 au fost prezenti. Dintre acestia, 1783 au trecut cu bine de probe, ceea ce reprezintã aproape 70%. „Cred cã este un procent rezonabil, multumitor, în crestere fatã de anul trecut. Jumãtatea dintre copiii care au sustinut bacalaureatul au medii cuprinse între 8 si 10, ceea ce ne bucurã. La anul tindem spre 75%”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspector scolar general al ISJ Vaslui. În topul celor mai bune 10 medii din judet, se regãsesc sase absolventi de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, doi de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, unul de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad si unul de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi. În municipiul Vaslui, procentele de promovare sunt: Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” – 94,32% , Liceul Teoretic „Emil Racovitã” – 88,84%, Colegiul Economic „Anghel Ruginã” – 86,71%, Liceul „Stefan Procopiu” – 55,93%, Liceul cu Program Sportiv – 55,38%, Liceul Tehnologic „Ion Mincu” – 46,27%.

Maria-Elisa, o mãmicã frumoasã si desteaptã

Maria-Elisa Pãlimaru este absolventã a Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profil uman, Stiinte Sociale, si este originarã din comuna Laza. Povestea ei este una de succes, care are în spate multã muncã, ambitie si perseverentã. În luna decembrie, eleva a nãscut o fetitã, Amelia Nicoleta, dar cu ajutorul familiei, a colegilor si a cadrelor didactice si-a continuat studiile. Inteligentã, Maria a fost printre premiantii unitãtii de învãtãmânt, iar la BAC a fãcut o figurã frumoasã. Doar douã eleve din judet au fost mai bune ca ea, cu media 10, ea obtinând 9,96. „M-am pregãtit destul de mult, dar nu mã asteptam la un rezultat atât de bun, depinde foarte mult de corector. Vreau sã urmez Facultate de Istorie din cadrul Universitãtii <<Alexandru Ioan Cuza>> din Iasi. Visul meu este sã devin arheolog. Voi face primul an la distantã, deoarece este încã micã fetita, va împlini în curând sapte luni. Din anul II as vrea sã mã transfer la zi”, a declarat Maria-Elisa Pãlimaru. Nu ar fi avut un astfel de rezultat fãrã sprijinul persoanelor apropiate. „Fãrã ajutorul mamei mele nu cred cã m-as fi descurcat. Am avut mare noroc”, a mai spus Maria-Elisa. Spre deosebire de alti elevi care, desi au totul la picioare, nu au obtinut un rezultat pe mãsurã, Maria – Elisa s-a descurcat de minune cu toate cã a fãcut aproape patru ani naveta, doar în ultimul trimestru de sarcinã a locuit în Vaslui. Mândre de Maria-Elisa sunt si cadrele didactice. „Eleva a nãscut în luna decembrie. Cu toate acestea, a venit la scoalã, nu a lipsit deloc, a terminat premiantã si a luat si BAC-ul cu notã mare. A fost ajutatã si de colegii de clasã, nu au marginalizat-o, din contrã, au ajutat-o. O felicit si îi doresc succes”, a declarat Cãtãlin Ignat, directorul de la LMK.

Bianca-Gianina Arcãleanu a obtinut media 10


Bianca-Gianina Arcãleanu, de la LMK, spezializarea Stiinte Sociale, a obtinut media 10 la examenul maturitãtii. Disciplinele care i-au adus succesul au fost Limba si literatura românã, Istoria si Logica. „Nu mã asteptam la rezultatul acesta, mai ales la Limba românã, unde profesorii au un grad de subiectivitate. Am muncit foarte mult de-a lungul celor patru ani de liceu, nu doar în clasa a XII-a, asa cum procedeazã unii elevi. Aceasta este cheia succesului: sã muncesti constant, sã-ti propui anumite obiective si sã muncesti la superlativ. Voi da admitere la Facultatea de Medicinã din Iasi, dar nu exclud nici varianta de a mã înscrie la cursurile Facultãtii de Psihologie”, a declarat Bianca-Gianina Arcãleanu.

Ce au fãcut sefii de promotie

Cei sase sefi de promotie din municipiul Vaslui s-au descurcat destul de bine la bacalaureat. Mãdãlina- Nicoleta Tudorache, sefa de promotie de la LMK, a obtinut 9,65 (9,50 la Limba si literatura românã, 9,65 la matematicã si 9,80 la fizicã). Adelin Stanciu, sef de promotie la Liceul Teoretic „Emil Racovitã”, a obtinut media 9,88 (Limba si literatura românã – 9,80, Matematicã 9,95 si Anatomie 9,90). Andreea Paula Hutanu, sefa de promotie de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui, a obtinut media 9, 73 (Limba si literatura românã – 9,20, Matematicã 10 si Geografie 10). Georgiana Pascal, sefa de promotie de la „Stefan Procopiu” Vaslui, a obtinut 9,35 (Limba si literatura românã 8,8, Matematicã 9,55 si Anatomie 9,70). Tudor Berezan, de la Liceul cu Program Sportiv, a obtinut media 8,33 (Limba si literatura românã – 8,20, Istorie – 7,60 si Logicã – 9,20). Diana Veica, sefa de promotie de la „Ion Mincu, a avut un rezultat mai modest comparativ cu elevii de la celelalte unitãti de învãtãmânt. A obtinut media 7,75 (Limba si literatura românã 7,20, Istorie – 6,95 si Logicã 9,1).

Colegiul „Codreanu”, fruntea judetului pentru al doilea an consecutiv!

La Bârlad, cele mai bune rezultate si cea mai mare ratã de promovabilitate din tot judetul, s-a înregistrat la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”: o medie de zece, a unei absolvente de la specialitatea Stiinte Sociale, Alexandra Ghintuialã, colegiul având promovabilitate 97,34%, fiind pentru al doilea an consecutiv primul liceu pe judet la promovabilitate. Pe zona Bârlad, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat se prezintã în felul urmãtor: Liceul „Mihai Eminescu” – 74,92%, Liceul Pedagogic „Ion Popescu” – 56, 30%, Colegiul Tehnic „A.I.Cuza” – 36,48%, Colegiul Tehnic „Petru Rares” – 31,58%, Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni – 37,50%, Liceul Agricol Murgeni – 25 %, Liceul Agricol Puiesti – 23,80% .

Alexandra Ghintuialã, viitor magistrat de succes!

Absolventa de zece la Bacalureat din Bârlad, Alexandra Ghintuialã, a terminat Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad cu media 9,94, învãtând foarte bine în toti anii de liceu. Nu s-a asteptat la media generalã 10 la Bacalaureat, Alexandra spunând cã nu aleargã niciodatã dupã notã, ci dupã performantã. Este fata comisarului Ghintuialã de la Politia municipiului Bârlad, singurul copil al politistului, acum mândru de rezultatul fiicei sale. „Sunt fericitã de notele maxime obtinute la Bacalaureat. Nu mã asteptam la 10, dar stiam cã o sã am note mari. Din liceu am fost educati sã facem performantã, pentru cã la <<Codreanu>> se face performantã, asta este deviza codrenistilor. Consider cã media 10 la Bacalaureat este meritul profesorilor mei si al meu, evident. Sã stiti cã eu nu am cãutat nota, ea m-a cãutat pe mine, nota maximã vine ca un dar pentru încrederea în tine. Mã bucur cã mi-am fãcut pãrintii mândri de mine si îi vãd atât de fericiti. O sã mã înscriu la Facultatea de Drept sau la Facultatea de Litere, la Bucuresti. S-ar putea chiar la amândouã, încã nu m-am decis. Mã atrag ambele ramuri, si cea de magistrat si lingvistica, în special limba românã”, a spus Alexandra Ghintuialã.

Sefii de promotie nu au dezamãgit!

Sefii de promotie de la liceele din Bârlad nu au dezamãgit. Mãdãlina Beldie, de la Colegiul „Codreanu”, a obtinut la Bac media 9,83 (media de absolvire fiind 9,99). De la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, seful promotiei 2016, Stefan Alexandru Rotariu, a obtinut media 9,40 (media la absolvire fiind 10), Andra Iustina Mocanu (Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”) a obtinut la Bac media 9,18, iar Ana Maria Drãgescu de la Liceul Tehnologic „Petru Rares”, care a absolvit cu media 9,48, a obtinut la Bacalaureat media 7,95. De la Colegiul Tehnic „Al.I.Cuza” din Bârlad, cele trei sefe de promotie, din Republica Moldova toate trei, au obtinut primele trei medii de la Bacalaureat: Ina Nimerenco – 9,55, Ana Tanasã – 9,53 si Alina Jelimalai – 9,45.

Noutate absolutã: promovatii unui liceu la Bac vor fi premiati!

La Liceul Tehnologic „Petru Rares” din Bârlad, unde promovabilitatea de 31,58 % este cea mai mare de pânã acum, conducerea vrea sã-i motiveze si pe cei care nu au luat acum, în prima sesiune, Bacalaureatul. La acest liceu au fost înscrisi la examaneul de Bacalaureat 22 de elevi, doi s-au retras, iar sase elevi au promovat. Restul de 16 elevi se vor prezenta cel mai probabil la sesiunea de toamnã a Bacalaureatului. Pentru a-i motiva pe elevii absolventi sã promoveze examenul de Bacalaureat, conducerea acestui liceu a decis, prin Asociatia „Petru Rares”, sã premieze copiii care au luat examenul cu câte 250 de lei! Asadar, sase elevi au deja premiul asigurat, urmând ca si ceilalti care acum nu au reusit, sã treacã cu brio examenul la toamnã! Este prima initiativã de acest gen, Olimpia Tãnase, directorul liceului bârlãdean „Petru Rares”, având poate cea mai inspiratã idee de a motiva pe copiii picati, care au deja moralul la pãmânt.

Bacalaureat cu surprize la Husi!

Nicio medie de 10,00 nu a fost cuceritã anul acesta de bacalaureatii huseni, desi asteptãrile au fost mari! Elevii Colegiului National „Cuza Vodã” au obtinut medii foarte bune, din cei 229 de candidati prezenti, nu mai putin de 65 de copii au obtinut medii de la 9,00 pânã la 9,88, cel mai bun rezultat de anul acesta. Bucuria a fost însã putin umbritã de faptul cã 20 de elevi au picat examenul, Limba Românã fiind, în cele mai multe cazuri, punctul slab al ghinionistilor. A mai fost, din pãcate, si o elevã, care a fost eliminatã din examen, dupã ce a încercat sã copie. „Cine a muncit cu adevãrat, acela a luat examenul, fãrã niciun fel de probleme. Suntem foarte fericitI de rezultate”, a spus Ioana, una dintre elevele care au luat examenul, cu o medie peste 9,00. Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” s-a descurcat bine anul acesta, având o promovabilitate ce a trecut de 50%. Au picat însã 50 de elevi, din cei 114 candidati prezenti. Cea mai mare medie a fost de 9,23. La Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur”, din cei 36 de candidati prezenti, 3 au picat examenul. Cea mai mare medie a fost de 9,65, fiind obtinutã de o elevã a clasei de „Filologie” a Seminarului. La Liceul „Ioan Corivan” Husi lucrurile nu au stat prea bine, cu prilejul acestei sesiuni de Bacalaureat. Din cei 13 candidati prezenti, doar 4 au luat exmenul, cu medii ce nu au depãsit 6,50. La Liceul Tehnologic din Vetrisoaia, în schimb, situatia a fost dramaticã: din cei 8 candidati, nimeni nu a trecut Bac-ul. Ba, mai mult decât atât, un singur elev a obtinut o medie de 5,11.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.