Elevi drogați luați cu salvarea la Dorohoi

Caz neobişnuit la Dorohoi. Doi tineri, de 16 ani, au ajuns la spital după ce ar fi consumat plante etnobotanice. Cei doi au fost preluaţi joi dimineaţă de două ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Dorohoi.

În primul caz a fost vorba de un tânăr pentru care a fost efectuat un apel de către trecători, acesta fiind văzut pe o stradă în apropierea Colegiului Grigore Ghica. Un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Dorohoi a mers în zona indicată, unde l-a găsit pe tânăr cu un rucsac în spate, mergând împleticit şi l-au abordat.

Iniţial, acesta a refuzat să însoţească personalul medical la spital, însă după ce i s-a pus în vedere că va fi anunţată şi Poliţia, acesta a acceptat să urce în ambulanţă şi să fie dus la spital. La câteva minute distanţă. Un alt apel la 112, de această dată din interiorul aceleiaşi unităţi de învăţământ, unde un alt băiat, de aceeaşi vârstă, se simţea rău. Acesta a vomat de câteva ori şi avea o stare de ameţeală în momentul în care personalul de la ambulanţă l-a preluat, colegii lui afirmând că tânărul ar fi tras câteva fumuri dintr-o ţigară confecţionată manual.

Ajunşi la sptal, cei doi tineri au fost evaluaţi şi stabilizaţi, însă primul ajuns la spital a fost direcţionat cu o altă ambulanţă către Secţia de Pediatrie Botoşani pentru mai multe investigaţii. „La ambii pacienţi există suspiciunea consumului de plante etnoboanice, dar acest lucru se va stabili în urma analizelor specifice”, a spus un asistent din cadrul Spitalului Dorohoi.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu cunoşteau nimic despre această situaţie ieri după-amiază, urmând ca vineri să se intereseze. „Noi nu am primit nicio informare de la unitatea de învăţămnt din Dorohoi. Ne vom interesa să vedem dacă aşa stau lucrurile”, a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IŞJ Botoşani. …https://www.monitorulbt.ro/local/2019/12/13/elevi-drogati-luati-cu-salvarea-la-dorohoi/