Dupã Maximiuc si seful IPJ Vaslui pleacã. Iatã ce mesaj a transmis colegilor

SCHIMBĂRI LA VÂRF

SCANDALOS…Vânzolealã mare la IPJ, dupã ce Maximiuc a fost executat de conducerea Politiei Române, care a spus cã nu tolereazã minciuna si iresponsabilitatea. Chiar vinerea trecutã, într-o videoconferintã, sefii IGPR îi avertizau pe politistii din tarã sã fie vigilenti cu privire la mãsurile anti-Covid, iar cei care au simptome sau care au intrat în contact cu pacienti depistati pozitivi sã se izoleze de îndatã. Fostul adjunct al comandantului IPJ, Petru Maximiuc, nu cã a ignorat acest ordin, dar a si mintit cu nonsalantã, trãdând încrederea camarazilor. Cei de la IGPR l-au demis si pe seful IPJ Vaslui, pe comisarul sef de politie Doru Gabriel Pantiru pe care l-au trimis la Iasi, la Serviciul Caziere. Se pare cã aceste destituiri mai au si un alt substrat si anume cel al executãrii politistului de la Murgeni, Marius Stan, pe care sefii de la Bucuresti l-au repus în drepturi. Marele beneficiar al acestor miscãri este Robert Donosã, care iatã ajunge în locul lui Maximiuc, în timp ce comanda IPJ este preluatã pe termen scurt de comisarul sef, Ion Matei, care din februarie anul acesta este adjunctul lui Pantiru si este un politist detasat din Vâlcea. Politistii vasluieni nu vãd cu ochi buni numirea lui Donosã, pe care-l considerã un apropiat al lui Bejinariu, actualul sef al Politiei Municipale Vaslui, un ofiter cu probleme de integritate din Bârlad.

Cel care plãteste pretul debandadei din IPJ Vaslui este chiar seful institutiei, Gabriel Doru Pantiru, care a tolerat ascensiunea grupului de la Bârlad în vârful politiei vasluiene si care a permis extinderea caracatitei acestora. Rezultatul? IPJ Vaslui a devenit o institutie cu un rãspuns aproape inexistent la fenomenul coruptiei institutionale, lucru care a condus evident la o crestere a fenomenului infractional. Nu poti pune lupul paznic la oi, cum nici nu poti da sefia unor departamente cheie unor prieteni ai clanurilor de interlopi din judet. Pentru toate acestea Pantiru a fost demis din functia de sef al IPJ Vaslui si mutat la Iasi, unde va coordona Serviciul de Caziere. Practic paharul s-a umplut dupã ce Maximiuc a reusit performanta sã facã de râs institutia, nestând în izolare, dar si în urma executiei politistului de la Murgeni, Marius Stan, care a pus sub semnul întrebãrii profesionalismul celor de la Controlul Intern.

Maximiuc înlocuit cu Donosã, seful „Economicului”

În locul lui Maximiuc a fost adus seful de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice, Robert Donosã, iar mutarea nu a fost deloc bine vãzutã de politisti. Ei considerã cã acest comisar sef este sprijinit de Cãtãlin Bejenariu, cel care si-a dorit mult aceastã functie, însã trecutul sãu nu i-a permis sã viseze la asa ceva. Este de notorietate faptul cã Bejinariu este considerat prietenul unui clan destul de periculos de interlopi din Bârlad, de la care a împrumutat bani si pe care îi ajutã în continuare în tot felul de operatiuni suspecte de spãlare de bani. Robert Donose a venit în IPJ Vaslui prin transfer de la Politia de Frontierã, iar ascensiunea sa a fost fulminantã. A coincis exact cu momentul în care grupul de la Bârlad, în frunte cu Bejinariu si Bâgu au preluat frâiele IPJ Vaslui.

Mesajul patetic de despãrtire postat de Pantiru

La comanda IPJ a fost numit temporar comisarul Ion Matei, un politist detasat de la Vâlcea, care a ocupat din februarie anul acesta functia de adjunct al inspectorului sef, de la Ionel Herghelegiu, care s-a întors la DGA. Un alt nume care se vehiculeazã ca fiind preferat pentru functia de comandant este si cea a lui Petru Perdun, seful Serviciului de Ordine Publicã, însã la acest moment decizia la nivelul Ministerului nu este luatã. Nici mãcar transferul lui Pantiru nu a fost definitivat, acesta fiind la acest moment în carantinã. Dovada cã acesta nu mai este seful IPJ Vaslui,a fost comunicatã chiar de purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui care a transmis presei cã „la acest moment comanda Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a fost preluatã de cãtre domnul Ion Matei si nu vã putem spune nimic despre domnul Pantiru, decât cã este la Iasi, în izolare. Totusi acesta si-a anuntat apropiatii si sefii de serviciu printr-un mesaj cã nu mai este la comanda institutiei. Patetic si într-un stil comunist, acesta spune cã: „Vã salut, stimati colegi! Asa cum deja ati aflat, de astãzi eu nu mai sunt la comanda IPJ Vaslui. Vreau sã vã multumesc pentru toate eforturile depuse si cã mi-ati fost alãturi în toate momentele grele prin care am trecut. Toate eforturile mele le-am canalizat în directia îmbunãtãtirii conditiilor de muncã pentru dvs. si toți ceilalti colegi si vã îndemn sã faceti la fel. Vã urez tuturor multã sãnãtate, sã treceti cu bine prin criza asta si sã aveti multe realizãri. A fost un mare privilegiu si o onoare sã colaborez cu dumneavoastrã!”
NICIUN COMENTARIU