Dupã ce a tâlhãrit femeile, un recidivist s-a „specializat” pe copii de 6 ani!

ÎI PLACE PUSCÃRIA! Un tânãr de 23 de ani, Vlad Mihãitã Stamatin, din comuna Banca, a fost retinut pe 18 august, de politistii bârlãdeni, pentru comiterea infractiunii de tâlhãtie asupra unui minor de 6 ani! Tânãrul tâlhar tocmai s-a întors din penitenciar, dupã ce în 2016 a tâlhãrit mai multe femei, smulgându-le obiectele din aur de la gât, iar judecãtorii l-au condamnat la 3 ani si 7 luni de închisoare. Nu i-a plãcut în libertate, acum a primit mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile si s-a reîntors în Penitenciarul Vaslui. Acolo, dupã gratii îsi va afla si sentinta, care cu sigurantã va consta în câtiva ani de închisoare, pentru cã a recidivat exact în perioada de încercare datã de judecãtor!

Politistii bârlãdeni au retinut duminicã, 18 august, un tânãr de 23 ani, bãnuit de comiterea unei infractiuni de tâlhãrie calificatã, comisã în satul Banca, localitatea sa de domiciliu. Vlad Mihaitã Stamatin a smuls de la gâtul unui bãietel de 6 ani un lãntisor de aur, dupã care a plecat sã-l amaneteze. Si a fost prins, destul de repede, pentru cã tânãrul Stamatin este recunoscut ca un mare „iubitor” de bijuterii din aur, dar musai ale altora, pe care le smulge de la gâturile victimelor! A fost dus în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti pe data de 19 august, iar sentinta a fost „Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad privind pe inculpatul: – Stamatin Vlad Mihãitã, pentru sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie calificatã. Dispune arestarea preventivã a inculpatului Stamatin Vlad Mihãitã, pentru o duratã de 30 zile începând cu data de 19.08.2019, ora 23:15 si pânã la data de 17.09.2019, ora 23:15 inclusiv.”, a precizat judecãtorul bârlãdean de drepturi si libertãti. Stamatin Vlad Mihãitã a depus contestatie la sentinta datã, care se va judeca la Tribunalul Vaslui.

Recidivist, îndrãgostit de bijuteriile altora!

Vlad Mihãitã Stamatin, din satul Banca, a mai comis infractiuni de acest gen, adicã tâlhãrie calificatã, în 2016. Atunci, în luna februarie, tânãrul a sustras, prin violentã, de la douã femei care se deplasau pe raza municipiului Bârlad, cerceii de la ureche. Bijuteriile sustrase au fost ulterior valorificate de tânãr la centre de amanet de pe raza municipiului Bârlad. Pe parcursul cercetãrilor, politistii de investigatii criminale au stabilit faptul cã acesta era bãnuit si de comiterea altor douã infractiuni de tâlhãrie. Politistii au recuperat un cercel si o brãtarã din aur. De asemenea, în luna martie 2015, Vlad Mihãitã Stamatin a sustras douã telefoane mobile de la o altã persoanã din municipiul Bârlad. Politistii l-au retinut pe tânãr pentru o perioadã de 24 ore, iar pe 14 februarie 2016, fix de Valentine’s Day, a fost prezentat în fata instantei de judecatã cu propunerea de arestare preventivã. Drept cadou, pentru cum s-a purtat el cu femeile, dovedind cã le „iubeste” bijuteriile pânã la lacrimi, pe numele lui Vlad Mihãitã Stamatin a fost emis mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 zile, iar judecãtorii l-au condamnat la 3 ani si 7 luni închisoare. De unde tocmai s-a întors pentru a comite alte tâlhãrii. Dovadã cã reabilitarea mult clamatã din penitenciare a infractorilor care îsi executã pedepsele dincolo de gratii, este un fel de apã chioarã!

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/talhar-de-femei-ajuns-in-arest-de-valentine%E2%80%99s-day?fbclidâIwAR3kb6uzLJzsioGk0TNkEC9K2V04ERWxPWlk2FQw1mpcxtqbucwSzIwJodE