Donatie importantã: doi pensionari oferã sute de volume Bibliotecii comunei Ibãnesti!

IMPRESIONANT…Peste 470 de volume de carte din domenii diferite vor fi donate zilele acestea Bibliotecii comunei Ibãnesti, de o familie de pensionari, nãscuti în satul Mânzati. Sunt cãrti cumpãrate si adunate de-a lungul vietii de Maria si Gheorghe Baboi care, dupã ce copiii si nepotii au crescut, au rãmas cu o bibliotecã plinã. Nu este prima donatie a familiei Baboi la aceastã Bibliotecã Comunalã din Ibãnesti. Acum multi ani, dupã reînfiintarea comunei Ibãnesti (2004), nepoata lui Gheorghe Baboi, fiica fratelui sãu prof. dr. Stelian Baboi, cunoscut scriitor si filosof, a donat peste 300 de volume de carte, în memoria tatãlui sãu, care a decedat în 2004.

Peste 470 de cãrti de literaturã beletristicã, de stiintã si tehnicã, de medicinã, juridicã si literaturã Stiintifico-Fantasticã, vor ajunge sãptãmâna aceasta la Bioblioteca comunei Ibãnesti. Donatia apartine familiei de pensionari Maria si Gheorghe Baboi, din Bârlad. Maria are 72 de ani si a fost tehnician veterinar, iar Gheorghe are 75 de ani si a fost politist. Ambii sunt nãscuti în satul Mâzati, comuna Ibãnesti, se cunosc de copii si au o cãsnicie de peste 50 de ani mai mult decât fericitã. Acum s-au decis ca, dupã ce le-au crescut nepotii, care au asigurate cãrtile necesare de pãrinti, cã este de bun augur sã doneze cele peste 470 de volume de carte, la Biblioteca comunei Ibãnesti, comuna lor natalã. În acest fel cred cei doi pensionari cã vor rãmâne în constiinta sãtenilor mai tineri, cãrora le-au facilitat accesul cãtre culturã. Volumele donate au ca tintã persoanele care, indiferent de vârstã, nu si-au pierdut gustul pentru lecturã. Cãrtile au o valoare de peste 5000 de lei. „Vreau sã beneficieze de aceste cãrti toti cei din comunã care, desi au internetul la îndemânã, totusi încã adorã sã citeascã o carte.”, a spus Gheorghe Baboi.

Nu este prima donatie de carte a familiei Baboi. Nepoata lui Gheorghe Baboi, fiica fratelui sãu prof.dr Stelian Baboi, un foarte cunoscut scriitor si filosof, decedat în 2004, a donat acum câtiva ani, în memoria tatãlui sãu, peste 300 de volume de carte aceleiasi Biblioteci comunale din Ibãnesti. Donatia de carte a familiei Maria si Gheorghe Baboi va ajunge la Ibãnesti în cursul acestei sãptãmâni si va reîntregi Donatia familiei Baboi, una dintre cele mai mari, dacã nu cumva si unica, din dotarea Bibliotecii comunei Ibãnesti.