Doi pacienti infectati au decedat în spitalul din Bârlad. Cazurile cu forme usoare se înmultesc!

POARTÃ MASCÃ… La spitalul bârlãdean, care este suport Covid-19, în noaptea de 29/30 iulie au decedat la ATI Reanimare, încã doi pacienti care erau în stare gravã, fiind intubati. Situația epidemiologicã la nivelul județului Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sãnãtate Publicã Vaslui, se prezintã astfel: 607 cazuri confirmate cu noul coronavirus ( 253 de persoane internate în spital, decedate 26 de persoane, 177 de persoane vindecate si 151 de persoane pozitive la domiciliu). În Vaslui, au fost depistati pozitivi un politist, din cadrul IPJ Vaslui si trei asistente de la SJU – Sectia Neonatologie.

La Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, care este suport Covid 19, ieri dimineatã la orele 8.00 (când se transmite raportarea oficialã) erau 253 de pacienti cu diverse forme de Covid-19, internate. Douã persoane din judetul Bacãu, o femeie de 76 de ani din comuna Valea Seacã si un bãrbat de 85 de ani, din orasul Moinesti, au decedat la ATI Reanimare, ei fiind adusi la spitalul bârlãdean care era cel mai apropiat spital suport Covid 19 de Moinesti, deoarece la Spitalul Judetean din Bacãu nu mai erau locuri la ATI Reanimare pentru cei infectati grav cu noul coronavirus. La Bârlad, din cei 253 de pacienti, 98 au forme medii si severe, 113 au forme usoare de boalã si 42 sunt asimptomatici.

„Nu putem raporta decât doar dimineata, cu exactitate, deoarece în cursul zilei se externeazã cei care au stat 48 de ore, fiind asimptomatici, se interneazã altii si abia la primele ore a doua zi putem sti exact care este situatia pe ziua precedentã. Deocamdatã, la ATI Reanimare mai avem patru pacienti, cu forme severe, dar care nu necesitã intubare ci doar oxigen pentru a putea respira”, a spus Daniela Bors managerul spitalului bârlãdean.

„Poartã mãscuta, cã vine amenduta”

Peste 130 de polițisti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui si 22 de polițisti locali au desfãsurat trei misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse în cazul a peste 170 de persoane. De asemenea, 28 de societãti comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de alertã. „Având în vedere cresterea numãrului de cazuri de COVID -19 atât la nivel national, cât si la nivel județean, Institutia Prefectului – judetul Vaslui reaminteste cetãtenilor importanta respectãrii mãsurilor de prevenire a infectãrii cu noul coronavirus: purtati corect masca de protectie, astfel încât nasul si gura sã fie acoperite; respectati regulile de distantare fizicã; evitati zonele aglomerate; respectati cu strictete regulile de igienã personalã recomandate de autoritãti, pentru a vã proteja atât pe dumneavoastrã cât si pe cei apropiati”, recomandã prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan.
NICIUN COMENTARIU