spot_imgspot_img
19.6 C
Vaslui
03-mai-2024

Director la o multinationalã si arbitru national si international de rugby!

- Advertisement -

Din ciclul bârlãdeni care ne fac cinste

MUNCA TE ÎNNOBILEAZÃ Un exemplu clar de tânãr care a reusit, prin seriozitate si multã muncã, sã ajungã în vârful carierei la numai 32 de ani, este bârlãdeanul Mihai Laurentiu Irimia. La numai 32 de ani, este unul din directorii multinationalei INSOFT – sucursala Bucuresti, câstigã suficient pentru a fi multumit si este arbitru national si international în cadrul Federatiei Române de Rugby. Ultimul meci pe care l-a arbitrat a fost cel de sâmbãtã, 16 mai, la Bârlad, între echipa localã RC Bârlad si echipa Stejarul Buzãu. Mihai Irimia ne-a dezvãluit care este secretul succesului sãu: seriozitatea si munca!

Are doar 32 de ani, împliniti în luna februarie, este cãsãtorit si pasionat de munca sa, de rugby si vânãtoare. Mihai Laurentiu Irimia face cu brio cinste orasului sãu natal si oriunde s-ar afla, el duce cu mândrie numele de Bârlad. Pentru cã aici sunt pãrintii sãi, aici este casa sufletului lui. Tatãl sãu, Mihai Irimia, a fost un om foarte cunoscut în Bârlad si a murit într-o împrejurare nefericitã, în urma unui infarct, acum câtiva ani. Fiul sãu, care poartã numele tatãlui si pe al mamei deopotrivã, l-a iubit nespus si n-a precupetit nimic pentru a-si face pãrintii mândri de el. Si a reusit sã facã ceea ce si-a propus. A ajuns unul din directorii companiei INSOFT, o multinationalã care ocupã o pozitie de top în domeniul It&C. Câstigã destul pentru a nu-si dori sã plece din tarã. A început cu performanta de când era elev al Colegiului “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, a absolvit apoi Academia de Stiinte Economice, specialitatea Finante Bãnci. A plecat în 2002 la facultate si a început ascensiunea: unitmanager la City Bank, Relatinoship manager la Libra Bank, director sucursala Constanta – Medgidia la UNICREDIT, relationship manager la Banca Transilvania si în prezent, la INSOFT, o companie care dezvoltã solutii IT, unde este director partener financiar. Se ocupã de tot ce înseamnã în aceastã multinationalã, parte financiarã, ceea ce îi asigurã un venit confortabil, plus bonusurile oferite de multinationalã.

Secretul succesului la numai 32 de ani

“Este foarte greu sã ajungi la o asemenea pozitie. Eu am reusit dupã zece ani de muncã, de experientã în sistemul bancar. Zece ani de acumulare de informatii în sitem, pentru a reusi sã ajung la o companie mare, care are o cifrã de afaceri undeva la circa 40 de milioane de euro. Este obligatoriu sã parcurgi acesti pasi, pentru a ocupa o astfel de pozitie. Eu am reusit, zic eu, printr-o retetã simplã, dar poate greu de urmat. Am fost foarte, foarte serios si dedicat telurilor pe care mi le-am propus. Am stiut de la bun început ce-mi doresc, unde vreau sã ajung si mi-am urmãrit cu perseverentã aceste obiective, fãrã sã mã las deturnat de la ele. Nu am fost o persoanã care sã piardã noaptea prin cluburi sau care sã petreacã foarte mult timp în zona de distractii nocturne. Micile mele plãceri sunt rodul mostenirii lãsate de pãrintii mei: pasiunea pentru rugby si vânãtoare de la tatãl meu si dragostea pentru teatru de la mama mea. Practic, m-am nãscut, sã zic asa, pe scena teatrului din Bârlad, tot timpul stãteam ascuns prin culise. Putinul timp liber pe care-l aveam mi-l îndreptam cãtre sport, cãtre rugby si tintele pe care mi le-am ales si le-am urmãrit, reprezintã singura variantã pentru a avea posibilitatea sã accezi într-o functie care îti oferã venitul pe care ti-l doresti, pânã-n 30 de ani. Altcumva, piata este extrem de concurentialã la noi în tarã”, ne- a spus Mihai Irimia.

Pasiunea pentru rugby, nestinsã!

Mihai Irimia a jucat rugby la Bârlad, în adolescentã, apoi la Grivita Bucuresti, fiind student. Numai cã, având în vedere tintele pe care si le-a propus în viatã, pentru carierã, n-a putut sã meargã la antrenamente, alegând, asa cum ne-a mãrturisit, cariera financiarã în primul rând. Dar n-a renuntat la rugby! “Nu a mai jucat dupã primul an de facultate, fiind concetrat la ceea ce v-am spus, la carierã. Am ales o alternativã, pentru cã rugby-ul, ca si vânãtoare, ca si teatrul, reprezintã un microb pe care nu-l mai scoti odatã intrat în <<sistem>>. M-am hotãrât, la îndrumarea unui prieten apropiat al tatãlui meu, sã urmez cariera de arbitru. El mi-a oferit aceastã oportunitate sã rãmân în gazon, ca oficial al FRF. Acum sunt arbitru national la rugby în Super Ligã, la nivel de arbitru asistent, arbitru video si arbitru international atunci când joacã echipa noastrã acasã, în România. Nu am reusit sã fac încã pasul pentru a arbitra eu în meciurile internationale, dar nu-i târziu, mã pregãtesc. Îmi place sã fiu în esalonul întâi în orice fac, pentru cã nu-mi plac lucrurile fãcute cu jumãtate de mãsurã. Prefer sã nu fac ceva, decât sã fac un lucru prost sau cu jumãtate de mãsurã. Deviza mea este <<dacã vrei sã faci un lucru atunci fã-l bine, altfel nu-l mai face>>. Nu as fi reusit toate acestea la Bârlad, unde oportunitãtile sunt foarte mici si de aceea am plecat la Bucuresti. Sfatul meu este ca cei care îsi doresc o carierã sã caute oportunitãti în orasele mari, dacã nu, în afara tãrii. Eu nu mi-am dorit sã plec din tarã, pentru cã mi-am dorit mult sã fiu lângã pãrinti. O carierã de succes fãrã o familie pe care sã o ai alãturi. Optiunea mea a fost sã fac maxim ce pot sã fac aici în tarã si sã fiu aproape de familie”, a încheiat Mihai Irimia discutia cu noi. Si a reusit! Un bârlãdean serios, un bârlãdean în acelasi timp iubitor de familie si hotãrât! Aceasta este reteta succesului!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.