DANE, NU UITA, PNL NU TE VREA!

Furtunã politicã în partidul liberal

AGITATIE Anul 2015 se anuntã foarte agitat pentru organizatia judeteanã a Partidului National Liberal, “marele PNL”, cum le place celor din PDL sã spunã. Este anul în care, în toamnã, se vor organiza alegeri pentru conducerea organizatiei judetene, iar cel care agitã spiritele în partid, inventând tot felul de scandaluri, dupã cum îi este felul, este senatorul Dan Marian, trãdãtorul de serviciu din PNL, cel care a pãrãsit partidul în urmã cu cinci ani, pentru a rãmâne la guvernare, în nou-înfiintatul Partid Democrat-Liberal. O grupare extrem de puternicã în PNL, care ar putea revendica si câstiga sefia partidului, ar fi cea constituitã în jurul actualului sef la organizatiei liberale, deputatul Florin Ciurariu, vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet, si presedintele organizatiei liberale municipale, Simona Polak. În acest timp, în Partidul Democrat Liberal se anuntã scandaluri si acuze, mai ales cã, la finele anului trecut, senatorul Marian a fãcut o sedintã controversatã, în care si-a numit oamenii din cercul sãu de apropiati, în conducerea partidului, stârnind multe nemultumiri din partea membrilor PDL. Mai mult, se spune cã Dan Marian a pornit o vânãtoare de oameni, acuzându-i pe toti cei din PNL, care nu sunt de partea sa, cã sunt “oamenii lui Miticã Buzatu”!

Liberalii au scos cutitele si se pregãtesc de rãzboi, în 2015. Miza este functia de presedinte al organizatiei judetene reunite a Partidului National Liberal (PNL), prin contopirea organizatiilor PNL si PDL. O functie pe care o râvneste, cum altfel?, senatorul Dan Marian, cel care, cu ani în urmã, era presedinte al organizatiei PNL, pânã ce a hotãrât sã trãdeze partidul si a fugit la PDL. Dan Marian, care îi are în spate doar pe cei care îl ascultã orbeste în PDL, adicã Ponea, Dogaru si Iftimoaei, va avea de înfruntat puternica tabãrã liberalã, a celor care au stat în partid, oricât de multe greutãti au întâmpinat. Vorbim aici de deputatul Florin Ciurariu, de Simona Polak, presedintele organizatiei municipale, sau de Corneliu Bichinet, puternicul stâlp liberal din conducerea CJ Vaslui. În ceea ce-l priveste pe Marian, acesta a încheiat anul 2015 cu douã scandaluri de rãsunet.

Marius Arcãleanu, “umilit” de atotputernicul Marian. În replicã, liberalii nu l-au invitat la Revelion

Dan Marian s-a rãfuit cu fosta conducere a organizatiei municipale PDL, dorind sã demonstreze cât de puternic este în partid. A fãcut-o în ultimele zile din 2014, în stilul contondent si fãrã elegantã, care-l caracterizeazã. Înaintea Noului An, senatorul a convocat o sedintã a Biroului Permanent Judetean al PDL, la un restaurant din Vaslui. Acolo, din ordinul sãu, a fost ales noul presedinte al organizatiei municipale democrat liberale, respectiv Mihai Ponea, mâna sa dreaptã în partid, în locul tânãrului si energicului Marius Arcãleanu. La final, sedinta s-a lãsat cu o petrecere de pominã. La un moment dat, Dan Marian a primit un telefon de la un membru PDL, care i-a soptit cã la sediul organizatiei judetene PNL este o sedintã, convocatã chiar de cãtre Marius Arcãleanu, fostul presedinte al PDL pe municipiu. Val-vârtej, senatorul a plecat la sediul PNL, unde i-a amenintat cu excluderea pe cei câtiva membri de partid democrat-liberali care se aflau în sediu la acel moment, alãturi de Arcãleanu. Furia senatorului a fost provocatã de un eveniment monden. Ca la fiecare final de an, organizatia judeteanã PNL ar fi organizat o petrecere de final de an, la care a invitat si o serie de colegi din PDL, printre care si pe Arcãleanu. Atât i-a trebuit lui Dan Marian, care a tunat si a fulgerat, avertizând cã oricine va merge la aceastã petrecere va fi eliminat din Partidul Democrat-Liberal. “Nu merge nimeni din PDL la petrecerea lui Bichinet si a lui Ciurariu. Cine îmi va nesocoti ordinul va avea de a face cu mine”, ar fi spus Marian. Marius Arcãleanu, crezând în lozincile despre marele PNL, lansate de sefii PDL si PNL la Bucuresti, a mers la acea petrecere. Dan Marian a aflat despre asta si a promis cã-l va distruge, din punct de vedere politic. Totusi, lucrurile nu s-au oprit aici. Liberalii au fãcut o petrecere de Revelion, dorind sã sãrbãtoreascã trecerea în Noul An împreunã. Nu l-au invitat si pe Dan Marian la petrecerea lor, fapt pentru care acesta a turbat si a promis cã se va rãzbuna în 2015 pe toti cei pe care-i numeste “oamenii lui Buzatu”, adicã liberalii cu state vechi, care-i stau în calea functiei de presedinte al marelui PNL.

Cine este “omul lui Miticã”, de fapt? Senatorul Dan Marian!

În PDL Vaslui se vorbeste de mult timp despre faptul cã Dan Marian ar face jocurile lui Miticã Buzatu în organizatia democrat-liberalã. La începutul lunii decembrie, apãrea o informatie uimitoare: în cel mai deplin secret, senatorul Dan Marian, presedintele PDL, copresedinte al ACL, a solicitat o audientã la Dumitru Buzatu, presedintele PSD si seful Consiliului Judetean. Discutiile, conform unor surse, urmau sã fie legate de eliminarea din functii a celor patru-cinci directori ai Partidului National Liberal, rãmasi din vremea USL. S-a spus atunci cã Marian va forta la Buzatu si eliminarea din functia de vicepresedinte de Consiliu Judetean a lui Corneliu Bichinet, mai ales cã în ultimele luni a devenit evidentã aversiunea senatorului PDL fatã de colegul sãu de partid. Ori, de ani de zile, Dan Marian face jocurile PSD în judet. La alegerile locale din 2008, Dan Marian l-a eliminat din cursa pentru primãrie pe Corneliu Mihalachi, foarte bine vãzut de electoratul din Vaslui, si a pus un candidat foarte slab cotat din punct de vedere electoral, pe Dumitru Marin. PSD a câstigat la pas, în timp ce omul lui Marian a primit câteva sute de voturi. La alegerile parlamentare din 2012, la fel, a pus pe colegiul Senat Bârlad-Zorleni un personaj politic expirat, care pierduse pânã si lupta pentru primãria Perieni, fostul primar Alexandru Iacob. Cel care nu a fost în stare sã câstige o primãrie, ce sansã avea la Senat? Zero, iar Dan Marian stia asta, de aceea a si facilitat câstigarea colegiului de cãtre PSD, pe baza unor calcule de care nu sunt strãini anumiti lideri ai partidului.

Bichinet l-a pus la punct pe senatorul trãdãtor

Prin noiembrie, dupã ce Iohannis a câstigat alegerile, PNL si PDL au avut o sedintã comunã, în care s-au discutat multe lucruri. Si s-au spus multe adevãruri. Atunci, liberalul Corneliu Bichinet a avut o reactie foarte durã si corectã la adresa lui Marian, amintindu-i de modul în care a distrus organizatia liberalã, cu cinci ani în urmã. “Sã clarificãm mersul nostru, de aici încolo, în PNL, în judetul Vaslui. Aceastã sedintã, în afarã de aspectul ei festivist este un moment istoric pentru noi. Felicitãri pentru toti! Cei care vorbesc la prezidiu vor sã capteze atentia celor din salã. Eu nu vreau sã captez bunãvointa nimãnui. Stie toatã lumea cu ce mã ocup si ceea ce am fãcut pentru PNL si aproape pentru toti cei de aici, pentru cel putin trei sferturi dintre cei de aici, în mod personal, care au avut nevoie sã vinã la Consiliul Judetean. Sunã cam ciudat cuvântul “traseist”, în gura unor oameni de-ai nostri. As vrea ca anumite persoane sã evite cuvântul “traseist”, pentru cã au început traseismul chiar ei în judetul Vaslui, luând primari dupã ei, stricând Partidul National Liberal si venind, printr-o conjuncturã, unindu-se cele douã partide, cocotati în prezidiu ca fiind un fel de sefi ai nostri”, a spus, atunci, Bichinet. Furios, Marian a postat pe o retea de socializare un mesaj extrem de dur la adresa liberalului din fruntea CJ Vaslui. “Corneliu Bichinet, fost presedinte PRM Vaslui, fost presedinte de CJ Vaslui pe o combinatie cu PSD si Dumitru Buzatu, actualmente vicepresedinte CJ Vaslui tot pe o combinatie cu PSD si Dumitru Buzatu. Simpaticului coleg liberal, maestru de poante si glumite, îi place si cu slãnina în pod si uns pe buze. Sau, în limbajul mistocãresc pe care îl stãpâneste atât de bine, si cu sufletul în rai si cu… coada în balta cu peste”, a notat Marian (oare, el o fi scris?).