Consilierul lui Buzatu, înmormântat de colegi, sotia în izolare!

PIERDERE… Doliu la Consiliul Judetean Vaslui, dupã ce consilierul personal al presedintelui Dumitru Buzatu a încetat, ieri, din viatã. Cezar Aftimescu fusese diagnosticat sãptãmâna trecutã cu COVID-19, iar pentru cã starea i s-a agravat, fusese transferat la o clinicã din Iasi. Acesta prezenta mai multe comorbiditãti, fiind cunoscut cu afectiuni pulmonare si cardiace. Sotia sa, Emilia, se aflã în izolare la domiciliu, urmând ca de înmormântare sã se ocupe Consilul Judetean Vaslui.

Unul dintre colegii consilierului, care si-a exprimat public regretul pentru disparitia acestuia, a fost Alexandru Barbu. Acesta a transmis urmãtorul mesaj pe pagina sa de Facebook: „Am primit astãzi cu durere vestea cã unul dintre cei mai experimentati colegi de la Consiliul Judetean Vaslui nu mai este printre noi. Un bun profesionist si, în egalã mãsurã, un om blând si cumpãtat, a continuat sã munceascã asiduu în cadrul tuturor proiectelor în care era implicat, chiar dacã imaginea sa a fost, nu de putine ori, terfelitã de oameni sau grupuri de interese care doreau sã loveascã, indirect, în conducerea institutiei noastre. Multã putere familiei si celor apropiati pentru a putea trece usor peste pierderea suferitã. Întelepciunea celui de-al doisprezecelea ceas acelora dintre noi care, chiar si acum, nu contenesc în a împrosca urã si venin. Rãmas bun, domnule Aftimescu!”.

Plan aprobat, dar mai putin respectat

În urma diagnosticãrii consilierului cu COVID-19, s-a dispus o anchetã epidemiologicã la Consiliul Judetean. Toti angajatii care îsi desfãsoarã activitatea în aparatul propriu al presedintelui si-au efectuat testele, iar rezultatele au fost negative. Institutia condusã de Dumitru Buzatu a adoptat un plan de mãsuri pentru prevenirea si gestionarea infectiilor cu noul coronavirus încã de la începutul crizei, iar una dintre obligatiile angajatilor a fost purtarea mãstilor de protectie. Culmea, cel mai mare opozant al acestei mãsuri a fost chiar Dumitru Buzatu. Acesta a refuzat în mai multe sedinte ale Consiliului Judetean sã poarte mascã, gestul sãu fiind urmat de mai multi consilieri PSD.
NICIUN COMENTARIU