CNAIR semneazã finantarea pentru SF-ul Drumului Expres Tisita-Albita!

Adrian Covãsnianu

VESTI BUNE… Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și proiectantul general (Asocierea Search Corporation și Egis Romania) al Drumului Expres Tișița-Bârlad-Albița se vor întâlni la Sala „Alexandru Ioan Cuza”, din cadrul Primãriei Municipiului Bârlad, marti, de la ora 12.00. Scopul întâlnirii este semnarea contractului pentru finanțarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investitii. Din partea Ministerului Transportului participã si bârlãdeanul dr.geogr. Adrian Covãsnianu, consilier onorific în minister, din partea miscãrii civice „Moldova Vrea Autostradã” (MVA).

Asa cum ne-a anuntat de câteva zile, dr.geogr. Adrian Covãsnianu, consilier onorific al Ministerului Transporturilor din partea MVA, la Bârlad se va semna astãzi un document foarte important privind Drumul Expres (DX) Tisita – Albita, care va trece prin Bârlad.

„Acest proiect (desi amânat si uitat) are FINANTARE UE!
Conform formularului F 23, sunt 6 milioane de lei alocati pe 2020 si încã 17 milioane de lei pe 2021. Astãzi se semneazã contractul pentru Elaborare Studiu de Fezabilitate. Eu am recomandat CNAIR ca acest contract sã fie semnat pe <<amplasament>> adicã în BÂRLAD. Dna Director Mariana Ionitã a salutat aceastã idee. Am vorbit cu dl primar Dumitru Boros si acesta a fost de acord. Bârladul meritã sã fie gazda acestui eveniment deoarece este cel mai important oras, de la Tisita spre Albita pe unde va fi ampalsat DX”, a specificat pentru cotidianul Vremea Nouã, dr.geogr. Adrian Covãsnianu.

Reamintim cã sunt noutãti si despre Varianta de Ocolire a Bârladului, despre care ne-a transmis tot dr.geolog Adrian Covãsnianu.

„Am primit asigurãri cã, pânã în 15 Iulie 2020, se va elibera Autorizatia de Construire pentru Varianta de Ocolire Bârlad, dacã antreprenorul va face toate solicitãrile convenite în sedinta de CTE de la CNAIR! În linii mari, acestea sunt informatiile despre unele proiecte de infrastructurã ale Moldovei”, a precizat dr. geogr. Adrian Covãsnianu, consilier onorific al Ministerului Transporturilor.
NICIUN COMENTARIU