Circ în mijlocul Bârladului: Feraru, spaima boschetarilor, accident rutier închipuit! (FOTO, VIDEO)

MÃSCÃRICI… Unul din oamenii fãrã cãpãtâi din Bârlad, Dumitru Feraru, a dat un spectacol pe cinste, pe strada Vasile Pârvan, chiar în coasta Bisericii „Sf. Spiridon”. Dupã ce, de beat ce era, a cãzut pe trotuar, cu capul pe partea carosabilã, acesta a fost gãsit de mai multi elevi care se întorceau de la scoalã. Copiii, cu spirit civic, au cerut ajutor pentru a-l muta pe trotuar, ca sã nu fie lovit de masini, însã trecãtorii, stiindu-l bine pe individ, nici nu au vrut sã se uite la el. Cu ajutorul a doi bãrbati, Feraru a fost tras pe trotuar si elevii au sunat la 112 dupã o ambulatã. La sosirea echipajului SMURD (EPA), Feraru a prins glas si s-a apucat sã se vaite cã a fost victima unui accident. Ba, pentru a fi convingãtor, a dat si un numãr de masinã, semn cã treaba este foarte serioasã. Faptul cã spunea cã ba îl doare o mânã, ba un picior, le-a ridicat un semn de întrebare cadrelor medicale, care au chemt politia.Când politistii l-au pus sã sufle în alcooltest, Feraru s-a dovedit a fi aproape de comã alcoolicã. Bãrbatul avea o alcoolemie de infarct! S-a luat totusi decizia de a-l transporta la SJU Vaslui si, uite asa, indivizi de teapa lui Feraru se plimbã beti turtã cu ambulantele, într-o perioadã în care adevãratii bolnavi asteaptã cu orele o autospecialã sã-i ducã la spital.

Un individ arhicunoscut de locatarii din zona Bisericii „Sf. Spiridon” din Bârlad, care locuieste fãrã forme legale într-un bloc , la o femeie cu care este în concubinaj, a fãcut-o ieri de oaie! Cunoscut ca un mare amator de alcool în exces, Dumitru Feraru, cãci acesta este numele lui, s-a dat „lovit” de o masinã, într-un accident rutier! Pur si simplu s-a trântit (sau a cãzut de beat ce era) pe troturaul din fata Bisericii „Sf. Spiridon”, iar câtiva elevi de la un liceu din zona Munteni i-au sãrit în ajutor, când l-au vãzut trântit pe jos si cu capul pe partea carosabilã! Au cerut ajutor la oamenii care treceau prin zonã, chemând si o ambulantã la 112. Doi bãrbati, dintre care unul se pare cã era ori pompier ori cadru medical pe ambulantã, l-au luat pe Dumitru Feraru cu grijã, ca sã nu îi agraveze eventualele leziuni dacã avea, mutându-l usor pe trotuar. Când s-a vãzut „asigurat” Feraru, care striga cã-l doare o mânã tare, s-a întins ca o râmã, în asteptarea ambulantei si aproape cã a adormit! Sirena ambulantei l-a trezit si a realizat totusi cã trebuie sã dea explicatii pentru circul fãcut.

„M-a lovit o masinã de Ialomita, cu numãrul… ADI”

Ambulanta de tip SMURD a sosit cu rapiditate, iar elevii salvatori erau chiar încântati cã au reusit sã salveze un om. Cadrele medicale ale SMURD – trei salvatori de ispravã, au sãrit imediat din masinã, la omul întins pe jos. Când s-au apropiat, damful de alcool era sã-i „intoxice”. Întrebat ce îl doare, Feraru a început: „A dat o masinã peste mine, acuma jumãtate de orã. Dar a fugit. Nu am cãzut, m-a lovit! Era de Ialomita, a fugit! Era pe numãrul de masinã ADI! Mã doare tare piciorul”, se plângea, cu lacrimi în ochi, Dumitru Feraru. Dupã ce l-au asigurat cu guler si atelã de femur, salvatorii l-au dus în ambulantã si au chemat la fata locului politia. Când a vãzut oamenii legii, Feraru a început sã o dea cotitã. Ba cã l-a lovit maina, ba cã nu… bîiguialã care i-a fãcut pe politisti sã-l testeze cu alcooltestul pentru a afla cam ce alcoolemie „posedã” Dumitru Feraru. Surprizã! Valoarea la care s-a oprit alcootestul a fost 2,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dupã ce s-au lãmurit cam ce „accident” a avut Feraru, echipajul SMURD au plecat cu „accidentatul” la Spitalul Judetean Vaslui, iar politistii au deschis un dosar penal în care vor face cercetãri pentru a vedea cât de adevãratã este versiunea lui Feraru, poreclit si spaima boschetarilor.

„Noi am fost sesizati la orele 12.19, prin 112, cã un cetãtean reclamã producerea unui accident cu fugã de la locul accidetului, produs pe strada Vasile Pârvan. La fata locului s-a deplasat un echipaj al politiei rutiere Bârlad, care a fãcut cercetãri cu privire la cele sesizate si nu s-au pus în vedere elemente care sã conducã la suspiciunea cã reclamantul a fost implicat într-un accident rutier. A fost testat pentru alcool, a reiesit o valoare de 2,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din primele cercetãri se pare cã acesta s-a dezechilibrat si a cãzut. În continuare se fac verificãri pentru a se stabili situatia de fapt”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Bolnavul închipuit” a ajuns la Spitalul Vaslui, mangã si fãrã niciun traumatism!

Echipajul SMURD din Bârlad l-a transportat pe Dumitru Feraru, care are 39 de ani si domiciliul în localitatea Deleni, comuna Deleni, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui (SJU). „A fost adus în UPU cetãteanul de 39 de ani, care acuza cã a fost lovit de o masinã. Fiind si în stare avansatã de ebrietate. A fost trimis la radiografie, pentru a vedea dacã are vreun traumatism la picior. Rezultatul radiografiei a arãtat cã pacientul nu are niciun fel de traumatism, are doar etilism acut. S-a solicitat Protectia Socialã pentru a se stabili ce se face cu el, unde va fi dus”, a precizat medicul Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.