Cinci vasluience în lotul României la Cupa Mondialã!

Canotaj

FINALISTE… Judetul Vaslui a dat cinci sportive în lotul României la Cupa Mondialã de canotaj, care a avut loc în Olanda, la Rotterdam. Mãdãlina Casu, Iuliana Buhusi, Georgiana Parascanu, Adriana Ailincãi si Beatrice Parfenie nu au urcat pe podium, dar au contribuit la clasarea României pe locul 5 în lume.

Chiar dacã nu acesta a fost obiectivul principal, este important de remarcat cã România a punctat, conform regulamentelor internationale, cu cele 8 echipaje ajunse în finalele A, între care douã au fost medaliate, cu aur si cu bronz, iar altele sase au ocupat locurile 4-6 la Cupa Mondialã. Cinci dintre sportive sunt din judetul Vaslui: Mãdãlina Casu si Iuliana Buhusi, care au concurat la 2 rame (W2-) si Adriana Ailincãi, Georgiana Roxana Parascanu, si Beatrice-Mãdãlina Parfenie, care au fãcut parte din echipajul; 8 plus 1 rame (W8+).  Fetele din Vaslui au contribuit la punctajul obtinut de România cu 4 puncte la feminin dublu rame W2-, ocupând locul 12 în concurs si cu 2 puncte la feminin W8+, fetele ocupând locul 6 în clasamentul mondial. În clasamentul pe puncte România s-a clasat pe locul 5, dupã Australia, Noua Zeelandã, Marea Britanie si Germania, la egalitate cu Olanda.
În clasamentul pe medalii România a ocupat pozitia a 11-a.
A fost ultimul test înaintea celor sapte sãptãmâni rãmase, de pregãtire intensã, pânã la Campionatele Mondiale si calificãrile pentru JO de la Tokyo 2020, momentul cel mai important al acestui an.
Mult succes tuturor canotorilor vasluieni care fac parte din lotul României! Avem încredere în sportivii nostri! Hai Vaslui! Hai România!