spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Buzatu face praf un simpozion organizat de Muzeul Judetean: „Este o insultã la adresa tuturor românilor!”

- Advertisement -

SCANDALOS… Ramona Mocanu, directoarea incompetentã a Muzeului Judetean, reuseste sã-si ridice în cap mediul academic din România, dupã ce a anuntat cã va organiza un simpozion stiintific la Vaslui, cu titulatura „Femei celebre ale României Întregite”. Simpozionul este aprobat de însusi presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, cel care a aprobat ca pe afis sã fie trecutã si Ana Pauker, o temutã comunistã din perioada stalinismului, denumitã chiar si „cea mai nemiloasã femeie din lume”, în urmã cu 70 de ani. „Ana Pauker nu este “o femeie celebrã a României Întregite” – ci din contrã, o femeie celebrã a României Înrobite. Prezenta ei pe acest afis, prezentatã în mod egal, alãturi de eroine ale României Mari, este o jignire adusã memoriei celor din urmã. Cine a aprobat prostia asta? Domnule Buzatu, vã rugãm sã clarificati ce fapte „glorioase” are la activul ei aceastã odioasã antagonistã, acest afis fiind o insultã la adresa romãnilor”, este unul dintre mesajele de pe Facebook, înaintea acestui simpozion controversat. Nu este exclus ca multi dintre istorici sã refuze sã vinã la Vaslui, tocmai din cauza acestui scandal.

Mediul academic românesc a luat foc dupã ce incompetenta Mocanu a pus pe afis, printre eroinele României Întregite o tortionarã sinistrã, pe Ana Pauker. „La Muzeul Judetean “Stefan cel Mare” din Vaslui se batjocoreste Istoria! ANA PAUKER printre „femeile care si-au lãsat amprenta în istorie prin curaj si credintã în fortele proprii”. Desigur, nu avem nimic împotriva studierii nenorocirilor aduse de aceastã femeie României, dupã cum probabil se propune în studiul pe care îl va prezenta dr. Alin Spânu. Dar a o pune pe sinistra bolsevicã în rând cu eroinele României Mari este un sacrilegiu care denotã lipsã de bun-simt istoric si national a celor care au fãcut acest afis. Repet comentariul din postarea anterioara si astept rãspunsul celor responsabili: ANA PAUKER nu este “o femeie celebrã a României Întregite” – ci din contrã, o femeie celebrã a României Înrobite. Prezenta ei pe acest afis, prezentatã în mod egal, alãturi de eroine ale României Mari, este o jignire adusã memoriei celor din urmã. Cine a aprobat prostia asta ar merita sã-si facã mãcar mea culpa si sã schimbe afisul manifestãrii, cât mai e timp. Aberatia este cu adevãrat revoltãtoare! „De Ziua Femeii ne propunem o dezbatere despre adevãratele modele feminine, care si-au pus amprenta asupra istoriei tãrii. Dorim sã aducem în discutie atât personalitãtile feminine istorice care au schimbat destinul national, prin aportul adus la construirea României Mari, cât si pe cele deschizãtoare de drumuri în diverse domenii: stiintifice, artistice si culturale, care ne-au format identitatea si au fãcut cunoscutã România în lume. Evocãm, prin intermediul acestui eveniment, femeile care si-au lãsat amprenta în istorie prin curaj si credintã în fortele proprii. O parte dintre aceste femei deosebite au rãmas în istoria scrisã, o altã parte au fost date uitãrii”, ati scris pe afis. Trebuie sã fii total cretin sã amesteci o criminalã, o cominternistã, o bolshevikã, printre eroinele acestui popor”, este unul dintre multele mesaje de pe Facebook, care fac praf simpozionul de la Vaslui.

Cine a fost Ana Pauker? Iatã povestea completã a lui „Stalin cu fustã”, tovarãsa plecatã din Codãesti!

În România anilor 50 i se spunea „Stalin cu fustã”, dar notorietatea internationalã si-a cîstigat-o atunci când a apãrut pe coperta revistei „Time”, în septembrie 1948, cu titlul „cea mai nemiloasã femeie din lume”. A fost prima femeie ministru de externe din istoria lumii. Temuta tovarãsã Ana Pauker, nãscutã Hanna Rabinsohn, nepoata rabinului din Codãesti, judetul Vaslui, a intrat în Partidul Comunist încã de la înfiintarea lui, în 1921, si a fost racolatã de Moscova ca agent sovietic. Dupã un trecut ilegalist plin de adrenalinã, dupã câteva arestãri, este eliberatã de sovietici, în 1940, în schimbul unui patriot român, arestat de rusi dupã ocuparea Basarabiei. La Moscova a fost consiliera lui Stalin pe „probleme românesti”, a fost numitã în conducerea Cominternului, iar în iunie 1943 devine presedinta Comitetulul National Român de la Moscova, cu grad de colonel. Din acest moment, în PCR se formeazã douã factiuni, pe de-o parte comunistii aflati în închisorile din România, în frunte cu Gheorghiu Dej, pe de altã parte comisarii de la Moscova, Ana Pauker, Vasile Luca si Teohari Georgescu. Dupã 23 august 1944 se întoarce în România cu mandatul de a prelua conducerea PCR, participã din plin la sovietizarea tãrii si devine numãrul 1 în nomenklaturã pânã în octombrie 1945, când a fost ales Gheorghiu Dej. Se pare cã povestea ei este pe placul presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, cel care a cerut includerea lui Pauker între „Eroinele României Întregite”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.