Biserica Otodoxă Română, prima reacţie la melodia TAXI: Nu credem că este un cântec anticreştin

Patriarhia vede piesa „Despre smerenie” a trupei TAXI ca având un mesaj îndreptat împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, nu a religiei şi de aceea nu a avut o reacţie până acum la disputele create în spaţiul public, anunţă prtătorul de cuvânt al BOR.

Piesa „Despre smerenie” a trupei TAXI nu a fost percepută de Patriarhie drept anticreştină, însă are un mesaj făţiş anti Catedrala Mântuirii, consideră purtătorul de cuvânt al Patriahiei, părintele Vasile Bănescu.

„Melodia şi videoclipul a fost percepute de instituţia Patriarhiei Române ca o simplă melodie şi, evident, cu un mesaj orientat împotriva proiectului Catedralei Naţionale. Nu s-a oferit un comunicat în acest sens, pentru că ar fi disproporţionat ca un simplu cântec să fie întâmpinat de un comunicat al Patriarhiei Române. Deşi cântecul a transmis un mesaj anti proiectul Catedrala Naţională, credem că nu este un cântec anticreştin, antireligios, este un punct de vedere al unor artişti care-şi exprimă gustul, preferinţa pentru un anumit tip de arhitectură bisericească”, a spus părintele Bănescu pentru Mediafax.

Zarva iscată în jurul acestui cântec este, în viziunea Patriahiei Române, exacerbată: „Proiectul Catedralei este insuficient cunoscut, un dialog în marginea acestui proiect ar merita să existe. Reacţiile exacerbate în spaţiu mediatic denotă o absenţa a culturii dialogului, au existat formulări ultrasevere, gesturi care nu ar fi trebuit să se consume. Nu pot decât spera că personalităţile implicate în această melodie şi videoclip sunt suficient de mature încât să accepte un dialog, o informare pe care nu o poate livra decât instituţia care patronează acest proiect de importantă naţională. În privinţa gusturilor, care nu se discută, pot apărea diferenţe. Dar de aici nu rezultă că proiectul Catedralei Naţionale nu ar fi unul care să onoreze cu adevărat din punct de vedere arhitectural sau funcţional România”, mai spune părintele Vasile Bănescu.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/biserica-otodoxa-romana-prima-reactie-la-melodia-taxi-nu-credem-ca-este-un-cantec-anticrestin_286681.html#ixzz45oYmtnAb