Bãtãlie pe viatã si pe moarte, în dosarul accidentului de la Vetrisoaia! Soferul acuzat cã si-a ucis prietenii cere refacerea expertizei criminalistice!

ÎNCRÂNCENARE… Un nou termen a avut loc în dosarul mortii sefului de post de la Vetrisoaia, Marius Niticã, care si-a pierdut viata într-un cumplit accident, alãturi de prietenul sãu, Ionut Mazdrag. Familiile celor douã victime sunt decise sã lupte în instantã, pentru a se demonstra vinovãtia lui Rãzvan Hortolomei, tânãrul care se afla la volanul masinii, în noaptea fatidicã. În replicã, nici Hortolomei nu se lasã si cere, prin apãrãtori, refacerea în totalitate a expertizei criminalistice, întrucât o tine mortis cã nu el se afla la volan în momentul accidentului, ci unul dintre cei doi morti. Ieri, instanta a admis o amânare pânã în toamnã a procesului.

Nu mai putin de 11 persoane s-au constituit pãrti civile în dosar, semn cã, dacã va fi gãsit vinovat, Rãzvan Hortolomei va avea de plãtit despãgubiri uriase. Atât pãrintii celor doi tineri morti, cât si logodnicele lor s-au constituit pãrti civile în dosar, precum si Serviciul de Ambulantã Vaslui, dar si societatea de asigurãri City Insurance SA. Mama politistului Marius Niticã a spus cã ea nu vrea niciun ban. „Avocatul a pus acolo, în solicitare, cât a crezut, dar pe mine mã intereseazã ca bãiatul meu sã îmi fie adus înapoi, viu! Poate cineva sã-mi aducã bãiatul înapoi? Acest sofer, dacã nu mergea cu vitezã si nu vorbea la telefon în acel moment, bãiatul meu si Ionut ar fi trãit. Acum spune cã nu era el la volan si vrea refacerea expertizei. Cum îl lasã inima? Pânã în pânzele albe voi merge pentru dreptatea copilului meu”, a spus, cu ochii în lacrimi, mama politistului Marius Niticã.

Sustinãtorii lui Rãzvan: „De unde atâta urã? Credeti cã în sufletul lui e linistit, stiind cã au murit doi prieteni lângã el?”

Apãrãtorii lui Rãzvan Hortolomei luptã si ei cât pot, pentru a rãsturna inclusiv concluziile expertizei criminalistice. Au cerut refacerea expertizei si sperã ca instanta sã le admitã solicitarea. Hortolomei îsi mentine pozitia si insistã cã la volan se afla unui din cei doi morti, nu el. De altfel, încã de atunci, medicii Spitalului Husi, unde a fost adus imediat ce victimele au fost descoperite în râpa adâncã de câtiva metri, au povestit cã Rãzvan le-ar fi spus cã nu stie nimic din ce s-a întâmplat, întrucât dormea pe bancheta din spate. Procurorii au venit cu probe si martori, care sã arate cã, din contrã, Hortolomei se afla la volanul masinii. Lupta va fi crâncenã, cãci familiile mortilor au spus cã nu vor avea liniste pânã când cel care se face vinovat de decesul celor doi tineri, nu va plãti. Sunt si oameni care îl cred pe Rãzvan Hortolomei. „Cu tot respectul pentru o durere atât de mare, dar si Rãzvan era sã moarã cu ei. De unde atâta urã? Credeti cã în sufletul lui e linistit, stiind cã au murit doi prieteni lângã el? E un tânãr si el. Nu e în regulã ura asta. O fi fost el la volan, n-o fi fost, numai Dumnezeu stie. Dar ura aceasta fatã de el, nu stiu dacã e bunã. Dacã fãcea crimã, da, dar asa, a fost aceeasi nenorocire pentru toti”, spune Laurentiu, un husean care i-a cunoscut bine pe toti cei trei prieteni, implicati în teribilul accident.
NICIUN COMENTARIU