spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Bârladul are Balon Presostatic profesional, peste unul din terenurile de tenis! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

DAT ÎN FUNCTIUNE…. DAPPC Bârlad a inaugurat Balonul presostatic pe structurã metalicã, ridicat pe unul dintre terenurile de tenis de câmp pe zgura din incinta Grãdinii Publice Bârlad. Pentru a veni în sprijinul celor care practicã tenisul si vin cu masini la terenuri, DAPPC a construit în zonã o parcare cu 120 de locuri, care va deservi terenurile de tenis de afarã, pe cel acoperit de Balonul presostatic, precum si pe cei care folosesc terenul de fotbal al Stadionului municipal Bârlad din zonã. Realizarea parcãrii s-a fãcut cu sprijinul Ocolului Silvic Bârlad, care a supravegheat îndepãrtarea vegetatiei si a uscãturilor din zonã, iar manopera a fost asiguratã în regie proprie de DAPPC Bârlad. Investitia în Balonul presostatic este de 351.000 lei si îi va deservi pe practicantii de tenis de câmp, când din cauza vremii nu au unde sã se antreneze. La inaugurare a fost prezent si primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros, precum si constructorul care a predat lucrarea beneficiarului DAPPC Bârlad, reprezentatã de directorul executiv Mircea Iosipescu si administratorul Bazei Sportive, Victor Cozma.

Investitia era mai mult decât necesarã pentru cã la Baza sportivã FEPA din Grãdina Publicã se antreneazã foarte multi copii care practicã tenisul de câmp, unii dintre ei fiind premiati la competitii nationale. În timpul iernii, copiii sunt nevoiti sã întrerupã antrenamentele sau sã se deplaseze în alte localitãti. Astfel, dintre copiii care se antreneazã pe terenurile de tenis de pe Baza Sportivã Fepa, cîtiva s-au remarcat la competitii nationale organizate de Federatia Românã de Tenis (FRT) si anume: Marina Munteanu (11 ani), Alexandra Coman (14 ani), Teodora Turcanu (14 ani), Alexandra Bãlan (15 ani), Rares Trandafir (11 ani), Luca Berghiu (8 ani) si Luca Constantinciu (9 ani).

Balonul are o lungime de 36 metri, o lãtime de 16 metri, o înãltime de 11 metri si o suprafatã construitã de 668 metri pãtrati, este acoperit cu o membranã, inclusiv partea de tribunã si are o garantie de 10 ani. Proiectul a fost prevãzut si cu un generator de 250 kw, care va asigura si o eventualã extindere pentru un al doilea teren. Balonul presostatic este amenajat pe primul teren de tenis cu zgurã dinspre Stadionul Municipal, respectiv pe cel care are si tribune. De asemenea, DAPPC Bârlad a plãtit 11.00 de lei din bugetul propriu achizitionarea si instalarea unei nocturne pentru Baza Sportivã, pentru a supraveghea video parcarea si terenurile descoperite.

Un obiectiv sportiv important al sportului bârlãdean

„Bârladul astãzi se îmbogãteste cu încã un obiectiv sportiv. Este vorba despre acst teren acoperit, realizat din fondurile bugetului local si a costat 285.000 de lei (fãrã TVA – n.r.). Este la dispozitia iubitorilor de tenis, interesati sã joace sau sã se antreneze pe un teren acoperit. Acest teren are si o tribunã micã, sunt conditii excelente pentru cei care vor sã practice acest sport. În fatã avem si o parcare care va fi amenjatã în curând, cu aproximativ 100 de locuri, putând fi folositã pentru cei care vor veni sã practice aici acest obiectiv important al sportului bârlãdean”, a precizat primarul Dumitru Boros la deschiderea oficialã a acestei noi baze sportive, îmbogãtitã cu balonul presostatic si cu o parcare generoasã.

Vã reamintim cã în 2018, consilierii bârlãdeni au votat un proiect de hotãrâre ce viza obiectivul de investitii «Amenajare balon presostatic pe structura metalicã, cu generator de 250 kw» la Grãdina Publicã din Bârlad. Consilierii locali au aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 375.000 lei. Potrivit expunerii de motive, proiectul a fost initiat în urma unei adrese primite de la Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, ce administreazã Stadionul Municipal. În urma licitatiei, a fost desemnatã firma SC Airdom Company SRL-D Brasov, cu o experientã de 11 ani în acest domeniu, care a semnat contractul cu autoritãtile bârlãdene încã din data de 3 septembrie 2018. Suma cu care a cîstigat licitatia a fost de 351.000 lei (aici intrã si costul avizelor si a proiectului tehnic), asa cã s-au economisit 24.000 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.