Bârlãdenii cu datorii la bugetul local, ar putea fi scutiti de penalitãti (FACSIMIL)

VESTI BUNE… Bârlãdenii ar putea fi scutiti de penalitãti, în cazul în care, nu au reusit sã achite la timp, taxele si impozitele. Douã initiative legislative au fost propuse în Consiliul Local Bârlad, care se referã la acordarea unor noi scutiri la penalitãtile calculate la taxele si impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât si pentru cele juridice.

Dacã cele douã proiecte vor obtine numãrul suficient de voturi din partea consilierilor locali, bârlãdenii trebuie sã stie cã vor beneficia de scutirea de penalitãti numai în conditiile în care îsi achitã integral debitele pentru anul în curs pânã la data de 1 Decembrie a.c.

„Cele douã proiecte de hotãrâre le-am initiat ca urmare a situatiei total neplãcute cauzatã de pandemie, în care ne-am gãsit cu totii chiar din primele luni ale acestui an. Asadar, având la îndemânã acel important instrument numit Schema de ajutor de minimis, dar si cadrul legal de la nivel central, vom veni în întâmpinarea persoanelor fizice si juridice care înregistreazã penalitãti de întârziere la bugetul local. Este pentru a doua oarã când intervenim în eliminarea acestor penalitãti, si chiar am redus taxele si impozitele cu 5%. Nu stiu dacã s-a simtit, pentru cã anterior anului 2016 valoarea taxelor si impozitelor era destul de mare, dar este încã un pas înainte. Vreau sã mai punctez faptul cã, în continuare, se lucreazã la o analizã de fond pentru acordarea si altor reduceri, cuprinse între 10 si 15% la taxe si impozite, atât pentru persoanele fizice, cât si pentru cele juridice”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Procedura de alocare a inlesnirilor la plata

Schema de minimis pentru scutiri taxe si impozite

 
NICIUN COMENTARIU