BÂRLAD: Lucrãrile la Parcul „Mihai Eminescu”, sunt avansate! (FOTO)

VESTE EXCELENTÃ… Lucrãrile pentru realizarea obiectivului de investitii „Amenajare Parc «Mihai Eminescu» Bârlad”, în valoare de circa 3,5 milioane lei sunt în linie dreaptã! Banii provin de la bugetul local iar constructorul care si-a adjudecat la licitatie lucrarea, a anuntat cã, desi termenul de executie al lucrãrii este de 36 de luni, în ritmul în care se lucreazã, amenajarea parcului la standarde europene, cum prevede proiectul, va fi gata pânã la sfârsitul verii acestui an!

Primarul municipiului Bârlad, av.Dumitru Boros a prezentat ieri presei locale, stadiul investitiei privind amenajarea parcului de lângã Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, un obiectiv asupra cãruia nu s-a intervenit niciodatã de la momentul înfiintãrii. Lucrarea este executatã de SC Dyatransal 2012 SRL Grivita, pe care a luat-o în subantreprizã de la câstigãtorul licitatiei Iasicon SA Iasi. Ieri, la 0 grade Celsius pe santierul acestei lucrãri se lucra intens. Prin acest proiect se va realiza un parc nou, la standarde europene. Acesta va avea o întindere de 29.000 metri pãtrati, pe care vor fi amplasate locuri de joacã, de fitness, mese de sah, zone de ohihnã, un amfiteatru (vezi foto) în aer liber si, evident, alei din pavaj decorativ, pe care se va pãtrunde prin intermediul a patru intrãri, din directia strãzilor perimetrale. Lucrãrile de amenajare a noului parc au un termen de finaliziare de cel mult 36 de luni.Reprezentantul constructorului Dyatransal SRL Grivita a precizat cã acest termen va fi devansat cu mult,mai precis el intentioneazã sã termine lucrarea pânã la sfârsitul verii din acest an.

„În plus, se vor planta si arbori, arbusti, subarbusti, plante floricole perene si gazon. Practic, zona va fi transformatã într-un parc în adevãratul sens al cuvântului, fiind prevãzut inclusiv cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilitãti. Acordãm, asadar, în continuare o grijã aparte calitãtii mediului, dar ne gândim si la cresterea numãrului de zone de liniste si recreere pentru populatia de toate vârstele, având în vedere cã orasul nu stã prea bine la acest capitol”, a declarat primarul Dumitru Boros.