Bani puțini în Bugetul de Stat pentru Centura Bacăului. Guvernul Orban, criticat de PSD și Asociația Pro Infrastructură

Asociația Pro Infrastructură susține că mai multe proiecte importante, care la nivel declarativ sunt considerate priorități, sunt subfinanțate prin legea bugetului de stat. Printre ele se numără Centura Bacăului, unde deja s-au asfaltat primii kilometri din Autostrada Moldova (A7). Bugetul de Stat a fost adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului Orban, ceea ce a eliminat posibilitatea dezbaterii publice.„Un exemplu ar fi centura orașului Bacău, un proiect de aproximativ 800 de milioane de lei cu TVA pe care lucrările au început în martie 2019 și au avansat pe parcursul anului foarte bine, fiind utilizați aproximativ 250 de milioane de lei. Estimările noastre indică un necesar de 350-400 de milioane de lei în 2020. Alocarea Guvernului Orban: 64 de milioane. Comparativ, construcția Centurii Târgu Mureș, aflată într-o licitație suspendată de 3 luni, fără oferte depuse, cu șanse reduse de contractare în 2020, are o alocare mai mare”, afirmă Asociația Pro Infrastructură.

În urmă cu un an, Guvernul PSD aloca 70 de milioane de lei în Bugetul de stat pe 2019 pentru Centura Bacăului, însă proiectul era la debut.

„După ce a pus cruce Autostrăzii Moldovei, guvernul PNL se pregătește să îngroape și centura Bacăului”…https://zdbc.ro/bani-putini-in-bugetul-de-stat-pentru-centura-bacaului-guvernul-orban-criticat-de-psd-si-asociatia-pro-infrastructura/