Bãiatul cu rucsacul, deputatul Mihai Botez, initiator de legi rutiere, a rãmas fãrã permis!!

RUSINICÃ… Deputatul vasluian Mihai Botez, presedintele USR Vaslui, s-a reîntors la „rucsacul” cu care circula în microbuzele Bârlad-Vaslui, când candida. Si asta pentru cã, pe 21 iulie, politistii rutieri l-au prins în off side pe DN 24 Bârlad – Vaslui, în dreptul Statuii lui Stefan cel Mare. Deputatul care a initiat câteva proiecte de lege, unele devenite chiar legi, privind circulatia rutierã si care dau puteri sporite politistilor, a cãzut el însusi pe mâna acestora! Astfel, dupã cum chiar el ne-a precizat, timp de 30 de zile, face deplasãrile la Vaslui cu microbuzul … acum fiind pieton.

Mihai Botez (USR), deputat de Vaslui în Parlamentul României, a rãmas fãrã permis dupã ce a fost prins de politistii rutieri cã a depãsit un TIR, încãlcând linia continuã, pe raza comunei Bãcãoani, în dreptul statuii lui Stefan cel Mare. Mihai Botez a fost amendat, au precizat sursele noastre, si în plus s-a ales si cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadã de 30 de zile. Contactat telefonic, deputatul Mihai Botez a fost surprins cã am aflat de „pozna” sa, dar nu s-a supãrat. Pentru cã nu existã sofer în lumea asta sã nu încalce mãcar o datã Codul Rutier. Chiar el ne-a fãcut precizãri privind ceea ce s-a petrecut.

„Nu am depãsit viteza (asa cum stiam noi initial – n.r.) ci am depãsit un TIR care mergea încet si am prins linia continuã. S-a întâmplat în zona statuii lui Stefan cel Mare, de la Bãcãuani, pe 21 iulie. Acum sunt pieton pentru 30 de zile, nu am sofer, asa cã, dacã nu am vreun coleg care sã aibã treabã la Vaslui, mã deplasez cu microbuzul, pânã când voi putea sã-mi primesc înapoi permisul”, a precizat deputatul Botez.

Curios este faptul cã tânãrul deputat, presedintele USR Vaslui, este unul dintre initiatorii mai multor proiecte de lege sau de modificãri ale unor ordonante care reglementeazã circulatia pe drumurile publice. Amintim aici „Legea nr. 252/2019 pentru modificarea si completarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice” adoptatã în decembrie anul trecut, proiectul de lege privind acceptarea ca probe în instantã, pentru neregulile din trafic, a filmãrilor fãcute cu camerele din dotarea masinilor aflate în trafic, obligativitatea dotãrii politistilor cu camere de filmare la piept, pentru a putea înregistra convorbirile cu soferii opriti în trafic etc. Parlamentarul userist însã nu a fost iertat de politistii vasluieni atunci când a gresit.
NICIUN COMENTARIU