Apare o nouă monedă. S-a anunțat cum se schimbă lumea banilor

Elita finanțelor, autorități și bancheri, încep să cedeze în fața celui mai nou fenomen din lumea banilor: noua monedă lansată de Facebook, a cărei apariție ar putea schimba radical sistemul financiar mondial.Autorităţile globale de reglementare financiară nu intenţionează să interzică Libra sau alte criptomonede, dar acestea vor trebui să îndeplinească cele mai ridicate standarde de reglementare, a afirmat Benoit Coeure, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

În luna iunie a acestui an, reţeaua socială Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare şi obligaţiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin. Anunţul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de autorităţile de reglementare şi politicieni, Franţa şi Germania avertizând că intenţionează să blocheze Libra în Europa.

Declaraţiile oficialului BCE reprezintă un ajutor nesperat pentru planurile Facebook, pe fondul îngrijorărilor exprimate de autorităţile de reglementare cu privire la criptomonede.

„Nu există cu certitudine nicio opinie că aceste criptomonede nu ar trebui să existe”, a afirmat Coeure. …https://www.capital.ro/apare-o-noua-moneda-s-a-anuntat-cum-se-schimba-lumea-banilor.html