Alertã la Policlinicã: focarul de coronavirus se extinde, 11 angajati au fost confirmati

PANDEMIE… Alti patru angajati TESA ai Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui au fost confirmati, ieri dimineatã, cu coronavirus. Acestia se vor alãtura celor sapte colegi ai lor care au fost confirmati pozitiv miercuri si care au fost deja internati la spitalul din Bârlad. Cei 11 angajati confirmati cu COVID-19 îsi desfãsoarã activitatea în Policlinicã si nu s-au intersectat cu personalul din spital. Potrivit Grupului de Comunicare Strategicã, bilantul cazurilor de coronavirus în judetul Vaslui a ajuns ieri la 209, cu 11 cazuri mai multe decât ieri.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategicã a confirmat joi un nou record de cazuri COVID înregistrate într-o singurã zi, de la începutul epidemiei si pânã în prezent. Este vorba despre 614 cazuri, în crestere de la cele 555 înregistrate miercuri, când fusese stabilit precedentul record. Asta în conditiile în care numãrul de teste a fost asemãnãtor cu cel de miercuri – 13.179 de teste efectuate. În total, pânã acum, pe teritoriul României au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Nelu Tãtaru: „o singurã persoanã ce are virusul poate infecta aproximativ 234 de oameni”

Ministrul Sãnãtãtii Nelu Tãtaru a declarat în urmã cu douã zile cã momentan nu se ia în considerare revenirea la starea de urgentã, însã trage un semnal de alarmã cu privire la numãrul mare de persoane suspecte de coronavirus, ce au iesit din izolare, precum si la pacientii care au cerut externarea din spitale. „Au plecat 30.000 de pacienti sau suspecti aflati în izolare, din 50.000 mai sunt 20.000 si 1.200 – 1.300 din cei aflati în carantinã. Din 3.500 mai sunt 2.200. În 24 de ore s-au externat 624 de pacienti, printre ei aflându-se si cei care au atins perioada de 10 zile si au trebuit externati, dar sunt si cei care au solicitat mai devreme aceastã externare. N-am înteles schimbarea unei legi în timpul rãzboiului, dar dacã totusi s-a întâmplat, sã grãbim totusi aprobarea acestui proiect legislativ si promulgarea lui ca sã putem sã ne facem treaba în consecintã si legal. Cred cã ne grãbim putin politic în acest moment. Nu am terminat partea medicalã, nu trebuie sã punctãm politic pe suferinta poporului român, nu trebuie sã punctãm politic pe suferinta copiilor nostri, a bunicilor nostri”, a declarat Nelu Tãtaru pentru RealitateaPlus.
NICIUN COMENTARIU