NECAZ… Risc de tuberculozã, într-o scoalã si un liceu din Husi! La reluarea cursurilor de dupã vacanta de Crãciun, dascãlii au aflat cã o profesoarã colegã cu ei la Scoala Gimnazialã „Anastasie Panu” si la Colegiul „Dimitrie Cantemir” a fost internatã la Spitalul Judetean de Urgentã, sectia de Pneumologie, dupã ce a fost diagnosticatã cu TBC.
Profesoara în vârstã de 38 de ani a fost internatã din luna decembrie în spital, iar colegii sãi au aflat despre situatia sa acum, la reluarea cursurilor. Cadrele medicale spun cã se vor lua toate mãsurile necesare pentru ca toti cei care au intrat în contact cu cadrul didactic în cauzã, sã fie în sigurantã. „Deocamdatã, noi acum am aflat. Încã nu am primit de la spital toate datele, dar s-au fãcut demersuri, s-a anuntat situatia si imediat se vor lua mãsuri pentru a se realiza dezinfectia necesarã în astfel de situatii, iar acolo unde se va impune, se vor face analize medicale de specialitate la toate persoane care au intrat în contact cu doamna profesoarã”, au spus reprezentantii DSP, de la nivel local.
„Aceastã boalã poate fi luatã de oriunde, din pãcate, iar noi, profesorii, suntem expusi acestui risc”
De asemenea, cadrele medicale sustin cã nimeni nu trebuie sã intre în panicã, dar cã mãsurile standard, care se impun a fi luate în asemenea cazuri, trebuie aplicate cât mai grabnic. „Nu trebuie nimeni sã intre în panicã, pentru cã sunt doar proceduri de bazã, de rutinã, fãcute anume pentru a evita orice risc si pentru ca toatã lumea sã fie în sigurantã. Sigur cã este o boalã foarte contagioasã, dar sã sperãm cã totul e bine si nimeni altcineva nu a mai contactat boala de la doamna profesoarã”, au spus specialistii. Colegii profesoarei au despre ea numai cuvinte de laudã si multi nu stiau cã aceasta ar fi bolnavã. „Este un cadru didactic bun si o persoanã foarte drãgutã, cu mult bun-simt. Noi predãm aceeasi materie si mai vorbeam, uneori. Ultima datã când am vãzut-o era foarte bine. Aceastã boalã poate fi luatã de oriunde, din pãcate, iar noi, profesorii, suntem expusi acestui risc, dat fiind cã intrãm zilnic în contact cu foarte multe persoane si nu ai cum sã stii dacã un copil, un pãrinte si asa mai departe, este bolnav de TBC. Sigur cã ne facem griji. Unii dintre noi am si vorbit sã mergem sã ne facem analize, ca sã fim siguri cã e totul în regulã”, au spus colegii