AL PATRULEA LOZ

FC Vaslui merge din nou în play-off-ul Europa League

LA UN PAS DE GRUPE Tinutã în spate de diferite obstacole, FC Vaslui nu a renuntat la luptã si a tras pânã în ultima etapã pentru a prinde un loc de Champions League. Victoria cu Pandurii nu a fost suficientã, astfel cã “galben-verzii” se vor multumi cu o nouã participare în barajul de accedere în grupele Europa League. Dupã ce Slavia Praga, AEK Atena si Lille, au fost pe rând adversari de care Vasluiul nu a putut trece, anul acesta fotbalistii antrenati de Viorel Hizo sperã sã aibã mai mult noroc la tragerea la sorti, ce va avea loc pe data de 5 august.

Dupã un sezon electrizant, “galben-verzii” au plecat în vacantã, de unde sunt asteptati sã se întoarcã cu forte proaspete pentru a ataca un obiectiv ce a fost ratat de la mustatã trei ani la rând. Fotbalistii antrenati de Viorel Hizo sperã sã acceadã pentru prima oarã în grupele Europa League, pentru acest lucru trebuind sã treacã de un singur adversar. Dupã ce pe rând Slavia Praga, AEK Atena si Lille au fost piedici în calea “galben-verzilor”, anul acesta sortii urmeazã sã decidã pe data de 5 august cine va fi adversarul Vasluiului în barajul de accedere în faza grupelor. Indiferent cine va fi antrenorul Vasluiului, acesta va avea timp suficient la dispozitie pentru a pregãti dubla mansã din play-off. Pe 5 august se va trage la sorti, iar meciul tur va avea loc pe data de 18 august. Returul este programat sã se desfãsoare o sãptãmânã mai târziu, mai precis pe data de 25 august. La fel ca si pânã acum, “galben-verzii” au sanse mici sã fie cap de serie, cel mai probabil vasluienii pornind cu sansa a doua la tragerea la sorti. Dacã va intra în grupe, FC Vaslui va fi repartizatã fie în urna a treia valoricã, fie în cea de-a patra.

Fosta adversarã a Vasluiului este pe cai mari în Franta

Lille a realizat eventul

Echipa care a eliminat-o pe FC Vaslui din play-off, editia trecutã, Lille OSC a devenit sâmbãtã campioana Frantei, dupã ce a reusit sã scoatã un 2-2 pe terenul celor de la PSG. Fostele cunostinte ale “galben-verzilor”, Hazard si compania, au sãrbãtorit cel de-al doilea trofeu, dupã ce în urmã cu o sãptãmânã câstigaserã si Cupa Frantei.

Progamul Europa League:

5 august tragerea la sorti a play-off-ului EL

18 august mansa tur

25 august mansa retur