Afișe din Berlin arată degetul mijlociu celor care nu poartă mască

Autoritatea de turism a Berlinului a lansat o campanie publicitară în care apare o femeie în vârstă care arată degetul mijlociu oamenilor care refuză să poarte mască, potrivit BBC.

“Degetul arătător ridicat pentru toți cei fără mască” scrie pe afiș, alături de o fotografie a unei femei cu mască.

Visit Berlin spune despre campanie că are scopul de a scoate în evidență importanța protejării sănătății celor în vârstă.

Însă campania s-a dovedit a fi controversată, unii din Germania numind-o o insultă.

Reclama “Respectăm doar regulile corona”, lansată de către Senatul din Berlin și Visit Berlin, a apărut inițial, marți, într-un ziar local, însă s-a răspândit rapid pe rețelele sociale.

Christian Tänzler, purtător de cuvânt al Visit Berlin, a spus că afișul – care este parte a unei campanii mai largi – are scopul de a aminti oamenilor să respecte regulile în oraș.

“Majoritatea berlinezilor și musafirilor noștri respectă regulile corona însă unii nu o fac. Acești oameni riscă viețile persoanelor mai în vârstă și a celor din comunitățile de risc. Am vrut să acordăm atenție acestei probleme. Din cauza asta am ales acest motiv provocator”, a declarat acesta pentru BBC.

Reclama are un ton distinct Berlinului, a adăugat Tänzler.

“Berlinezii sunt foarte cunoscuți pentru comunicarea lor directă”, a mai aprecizat el. Purtătorul de cuvânt a spus că a crezut că mulți britanici ar aprecia umorul.

“Îl folosim într-un mod foarte direct să comunicăm exact oamenilor care nu respectă regulile”, a mai declarat acesta.

Însă campania nu a fost pe gustul tuturor. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/o-campanie-din-berlin-arata-degetul-mijociu-celor-care-nu-poarta-masca-1384478