Accident grav cu două victime, la Bârlad: o mașină a intrat frontal într-un TIR răsturnat! (FOTO)

IMPACT… Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit în această dimineață, la un accident rutier în care a fost implicat un TIR și un autoturism, marca FIAT, al cărei șofer a rămas încarcerat. Tânărul în cauză avea în jur de 18 ani, spun pompierii, ajunși imediat la fața locului. “Accidentul s-a produs la ieșirea din municipiul Bârlad (aproximativ un kilometru) pe DJ 243, spre Pogana. La fața locului au fost găsite două autovehicule implicate în accident. Un TIR s-a răsturnat perpendicular pe DJ 243, a blocat drumul, iar un autoturism marca FIAT a intrat în autovehiculul pentru transport de mare tonaj. Șoferul autoturismului a fost găsit încarcerat, iar soția acestuia a suferit un atac de panică. S-a acționat pentru descarcerarea șoferului autoturismului, acesta fiind scos în viață, dar cu multiple traumatisme. Victima accidentului (un bărbat în vârstă de aproximativ 18 ani) a fost transportată în stare de conștiență la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad de către un echipaj tip C, aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Femeia care a suferit atacul de panică a primit îngrijiri medicale, după care a fost transportată la CPU Bârlad. Șoferul TIR-ului a suferit ușoare contuzii și a refuzat transportul la o unitate medicală.

„Accidentul a avut loc la ora 06.14, la intrarea în Bârlad dinspre Perieni. Un autocamion înmatriculat în județul Bacău, condus de un șofer de 28 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum (polei, ceață) și s-a răsturnat perpendicular cu drumul. Din sens opus, dinspre Bârlad spre Bacău, venea o autoutilitară condusă de un șofer de 18 ani din Bârlad și care avea o pasageră de 55 de ani, tot din Bârlad. Șoferul autoutilitarei a observat târziu TIR-ul răsturnat și s-a tamponat de acesta. Din impact a rezultat vătămarea șoferului de 18 ani, care a fost transportat la spitatul din Bârlad. Ambii șoferi au fost testați pentru alcool, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”,  a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Bărbatul de 18 ani din Bârlad a fost diagnosticat cu policontuzii din accident rutier, traumatim cranio-facial, traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență, contuzie stern și toraco-abdominală, epistaxis bilateral și otoragie. Starea generală este influențată, stabil hemodinamic, în curs de investigații imagistice. Femeia de 55 de ani este policontuzionată prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență, plagă interdigitală, contuzie toraco-abdominală. Este conștientă și stabilă hemodinamic”, a  precizat medicul Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bârlad.