BENEFICIARI… Fundatia Comunitarã Iasi a publicat lista proiectelor înscrise în programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti”. Peste 20 de asociatii, institutii si grupuri de initiativã din Vaslui au aplicat pentru a primi finantare si a putea, astfel, sã punã în practicã proiectele din domeniul educatiei. Spre exemplu, Grupul de initiativã „Educãm Altfel”, constituit dintr-un cercetãtor stiintific si profesori (dr. chimist Alina-Mirela Ipate, prof. chimie Gosav Doina-Elena, prof. biologie Gianina Gioconda Romascu si prof. educatie fizicã si sport Ana-Maria Archip), are nevoie de 15.000 lei pentru a finanta proiectul „Experimentãm si învãtãm”. Rezultatele selectiei vor fi publicate cu o micã întârziere fatã de data programatã initial (14 august), adicã în perioada 7-8 septembrie. „Având în vedere numãrul mare de proiecte înscrise la nivel national, respectiv la nivel local, prelungim perioada de jurizare pânã în septembrie, ca sã avem mai mult timp la dispozitie pentru lecturã atentã si analizã minutioasã a tuturor formularelor. Revenim cu vesti în a doua sãptãmânã din luna septembrie”, a transmis Fundatia Comunitarã Iasi.
În cursa pentru finantare s-au înscris, în total, 30 de proiecte. Cele mai multe – cinci proiecte – apartin Asociatiei Tineretul ONU din România – Club Vaslui: „ArtCentric HUB”, „CivicSport”, „EduPro”, „Job Almanac”, „Viata pe Bune – Caravan Edition”. Din partea institutiilor, s-au înscris mai multe scoli si grãdinite: Grãdinita cu Program Prelungit Norocel Negresti – „Copilãrie, bucurie, tehnologie”, Scoala Gimnazialã Nr. 1. Bãlteni – „Hai afarã la învãtare, hai un vis sã ne-mplinim”, Scoala „Mihai Eminescu” Laza si Scoala Gimnazialã „Constantin Motas” Vaslui – „Grãdina si sãnãtatea”, Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui – ” Spatiul – ultima frontierã”, Scoala Gimnazialã „Mihai David”, Negresti, Vaslui – „Serã în scoalã â scoalã în serã”, Centrul Judetean de Excelentã Vaslui – „Excelenta în managementul activitãtilor educationale digitale interactive”, Grãdinita cu Program Prelungit Nr. 8 Vaslui – „Sã descifrãm tainele Universului”. Lista completã a proiectelor înscrise în competitie poate fi consultatã pe site-ul www.fundatiacomunitaraiasi.ro.
„Toamna se anuntã caldã si cu esente de comunitate frumoasã”
Juriul va acorda note pentru: impactul proiectului; prezentarea si administrarea proiectului; sustenabilitatea proiectului; capacitatea institutiei/organizatiei aplicante de a implementa proiectul. „Proiectele de fond au nevoie de timp de studiu, mai ales când numãrul lor exact este 24Â6. Prin urmare, am prelungit jurizarea pânã în prima sãptãmânã din septembrie. Acest rãgaz le oferã juriului de fond concentrarea necesarã pentru a parcurge fiecare proiect în parte si mintea limpede sã facã alegerile avantajoase pentru comunitatea din Vaslui. Noi, echipa de fond, multumim tuturor celor care au îndrãznit sã facã un pas cãtre dezvoltarea comunitãtii în care trãiesc, le urãm succes proiectelor care au intrat în concurs si asteptãm cu mare drag sã le urmãrim parcursul. Ne revedem cu vesti la început de septembrie. Toamna se anuntã caldã si cu esente de comunitate frumoasã”, a transmis Fundatia Comunitarã Iasi. Proiectele ce vor fi selectate vor fi implementate în perioada septembrie 2020 – 15 martie 2021.
Micro-granturi pentru initiative locale
„Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti” este un program de finantare pentru initiative de mediu si educatie. Este coordonat de Federatia Fundatiile Comunitare din România – FFCR, finantat de Lidl Romania si implementat de cinci fundatii comunitare. „Venim în orasele Brasov, Buftea, Cluj, Oradea si Vaslui prin 5 fundatii comunitare, o federatie si un finantator privat cu viziunea unor comunitãti locale puternice. E multã fortã partenerialã în acest demers. Ea pune în miscare 250.000 de euro pentru micro-granturi care construiesc încredere în oameni si sprijinã solutii cu punctul pe „i”nitiative locale. Din comunitate, pentru comunitate, de la provocãri, la solutii-putere”, au transmis oamenii de Fond.