spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Iată cine este eleva care a obținut media 10 la Evaluarea Națională după contestații

- Advertisement -

BRAVO… Aida Elena Afrăsinei este eleva de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Vaslui, care a reușit să obțină, în urma contestațiilor, media 10 la Evaluarea Națională. Acesta obținuse inițial la proba de Limba și Literatura Română  nota 9.45, iar după recorectarea lucrării a primit nota 10. „Este extraordinar să fii elev de 10. Astăzi trăiesc sentimente pe care nu le pot descrie în cuvinte. Am muncit mult pentru acest examen. Am lucrat testele primite de la Inspectorat, dar și multe altele și de multe ori profesorii îmi spuneau că mă complic cu ceea ce lucrez”, ne-a povestit adolescenta.

Aida este al șaptele elev din județ care a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională, însă dacă nu ar fi depus cotestație, astăzi nu mai avea aceeași trăire. „Eram mulțumită pentru ce am scris la ambele probe și speram la rezultate cât mai mari. Când am văzut notele și faptul că luasem 9.45 la română, am fost șocată. Nu știam de ce am fost depunctată. Consideram că lucrarea mea merita mai mult, însă eram speriată de contestație și de gândul că aș putea pierde. Nu știam exact unde am greșit. Poate nu le-a plăcut cum am formulat sau modul meu de exprimare, poate am greșit la virgule sau punctuație. ~nsă, la insistențele părinților și mai ales ale doamnei profesoare care mi-a spus să lupt până la capăt și că această notă nu mă reprezintă, am depus contestația. Rezultatul l-am primit neașteptat de la doamna dirigintă care m-a sunat și m-a întrebat dacă am verificat site-ul. I-am spus că nu am apucat să verific pentru că eram pe plajă. Atunci am luat telefonul mamei, am introdus codul și am primit vestea mult așteptată: am obținut nota 10 la Limba și Literatura Română după contestație, media mea finală fiind 10. A fost unul din cele mai frumoase momente din viața mea. Le mulțumesc părinților și profesorilor pentru toată susținerea în performanța obținută și sunt mândră că am fost eleva Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” Vaslui”, a povestit Aida.

„Mai departe voi merge la Liceul Mihail Kogălniceanu, la Științele Naturii, deoarece îmi doresc să devin medic”

Un rol deosebit în această reușită l-au avut cadrele didactice care au pregătit-o pentru acest examen: „Am avut parte de profesori extraordinari care mi-au oferit suportul de fiecare dată când l-am cerut. De multe ori, domnul profesor de matematică, Doru Balan și-a petrecut pauzele cu mine, ajutându-mă în rezolvarea unor probleme, unde întâmpinam dificultăți. De asemenea, am o deosebită recunoștință și pentru doamna profesoară de Limba și Literatura Română, Șfaițer Diana și aduc mulțumiri și dumneaei cu această ocazie. Adesea, chiar și în timpul orelor online, desfășurate pe Zoom, îi puneam întrebări, iar aceasta nu a ezitat niciodată să-mi răspundă și să-mi explice, asigurându-se de fiecare dată că am înțeles. Declar cu această ocazie că dragostea pentru gramatica limbii române „am moștenit-o” de la doamna Șfaițer Diana. Aloc suficient de mult timp studiului, căci sunt genul de persoană căreia îi place să aibă totul sub control. Am avut parte de opt ani minunați și sunt recunoscătoare pentru profesorii și colegii pe care i-am avut. Am fost o echipă, așa cum ne-a învățat doamna dirigintă și îmi doresc să păstrăm legătura, chiar dacă drumurile noastre ca și colegi se despart aici. Nu cred că aș putea alege un singur profesor, ca și profesor preferat, căci fiecare și-a pus amprenta în educația mea, dar îndeosebi rămân în sufletul meu doamna profesoară Sfaițer Diana și domnul profesor Doru Balan, deoarece cu ei am petrecut mai mult timp. ~mi va fi dor atât de colegi, cât și de profesori în egală măsură, căci am petrecut momente frumoase împreună. Mai departe voi merge la Liceul Mihail Kogălniceanu, la Științele Naturii, deoarece îmi doresc să devin medic.  Este un vis pe care îl am încă din copilărie și sper că se va îndeplini. Îmi doresc să urmez Medicina, dar încă mă documentez dacă să studiez în România sau în străinătate. Sunt sigură că la Liceul „Mihail Kogălniceanu” voi găsi profesori dedicați și sper că voi avea parte de colegi la fel de uniți ca cei din gimnaziu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.