spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Alertă generală pe Prut! Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a mobilizat zeci de lucrători și autoutilaje în județul Vaslui!

- Advertisement -

Este alertă generală pe Prut după ce hidrologii au emis o avertizare cod roșu. Râul vine umflat din Ucraina, unde a rupt două baraje și amenință acum mai multe localități din județele pe care le traversează. Pentru a preîntâmpina evacuări în masă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a mobilizat 55 de lucrători și 15 autotutilaje în județele Iași, Vaslui și Galați, cu posibilitatea suplimentării acestora.

In județul Botoșani, oamenii și-au strâns deja ce aveau mai de preț și au plecat la rude sau prieteni. La Rădăuți-Prut cota de pericol a râului era depășită cu aproape doi metri și creștea constant. Oamenii sunt îngroziți de gândul că vor pierde iarăși tot din cauza apelor, la fel cum s-a întâmplat în 2008, când au fost loviți de inundații. Potrivit reprezentaților DRDP Iași, în ultimele ore, mai multe sectoare de drum au fost închise circulației auto, iar de-a lungul Prutului au fost mobilizați lucrători și autoutilaje șentru a reduce proporțiile dezastrului. „Sectoarele DN 24C, Rădăuți Prut, și DN 29A, Rădăuți Prut – Rediu, județul Botoșani, sunt închise circulației auto, pe fondul revărsării apelor râului Prut și inundării carosabilului începând din noaptea de 25/26 iunie, ora 00:20. Traficul este deviat pe drumurile sătești din proximitate. În zonă, sunt mobilizate echipe ale districtelor de drumuri naționale Darabani și Manoleasa care sunt pregătite pentru asigurarea circulației (curățarea carosabilului de aluviuni), imediat după retragerea apelor. De asemenea, începând din dimineața zilei de 25 iunie, de la primele informații privind viitura de pe Prut pe teritoriul României, echipele DRDP Iași de la toate Secțiile de Drumuri Naționale (SDN) și districtele situate de-a lungul râului Prut, până la Galați, sunt mobilizate și pregătite să intervină, în caz de inundații, după cum urmează: SDN Iași – 10 lucrători, 5 autoutilaje; SDN Bârlad – 15 lucrători, 5 autoutilaje; SDN Galați – 30 lucrători, 5 autoutilaje, în caz de nevoie existând posibilitatea suplimentării acestora”, au declarat reprezentanții DRDP Iași. Autoritățile se aștepată ca viitura de pe Prut să traverseze județul Vaslui la începutul săptămânii viitoare, în zilele de luni și marți.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.