Astfel, în România și în Polonia cetățenii străini reprezentau 1% din totalul populaţiei. La polul opus se situează Luxemburg, statul membru al UE cu cel mai ridicat procentaj de cetăţeni străini, 47% din totalul populaţiei, informează Eurostat.
Un procentaj ridicat de cetăţeni străini – 10% sau mai mult din populaţia rezidentă – se înregistra anul trecut în Cipru, Malta, Austria, Estonia, Letonia, Irlanda, Belgia, Germania şi Spania.
La 1 ianuarie 2019, aproximativ 21,8 milioane de cetăţeni străini locuiau în unul din cele 27 de state membre ale UE, reprezentând aproape 5% din populaţia blocului comunitar.
În plus, existau la 1 ianuarie 2019 aproximativ 13,3 milioane de persoane care locuiau în una din ţările membre UE, având cetăţenia unui alt stat din blocul comunitar, reprezentând aproape 3% din populaţia UE.
În cele mai multe din statele UE, majoritatea cetăţenilor străini provenea din ţări din afara blocului comunitar, arată datele Eurostat. …https://www.capital.ro/romania-are-cel-mai-scazut-numar-de-cetateni-straini-din-ue-care-e-tara-fruntasa.html