spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Alertă la Băcani! Doi bătrâni, soț și soție, internați cu coronavirus!

- Advertisement -

COVID-19 RELOADED… Comuna Băcani este în stare de alertă! O familie de bătrâni din comună, este internată la spitalul bârlădean, secția de Boli Infecțioase, având rezultate pozitive la testarea cu virul SARS Cov 2. DSP Vaslui a declanșat o anchetă epidemiologică, pentru a depista cum s-au infectat cei doi soți cu coronavirus.

Prima dată a fost adusă la spital cu ambuanța, luni – 22 iunie, femeia de 73 de ani, care avea simptomatologie specifică infecției cu coronavirus. Rezultatul trestului PCR a arătat prezența viruslui SARS Cov 2, astfel că femeia a fost internată la secția Boli Infecțioase. Aseară, pe 24 iunie, a fost adus la spital și soțul femeii, de 73 de ani, care era febril, tușea și avea probleme mari de respirație. Testul PCR a ieșit pozitiv și la el, astfel că a fost, deasemenea, internat la Secția Boli Infecțioase, pentru tratament. Ambii soți declară că nu au intrat în contact cu persoane venite din străinătate din zonele declarate „roșii”. DSP Vaslui a declanașat imediat o anchetă epidemiologică pentru a depista contactele celor doi soți, bolnavi de Covid-19, dar, din primele rezultate se prefigurează că infecția a fost comunitară (din aer), nu prin contact. Se așteaptă totuși rezultatul final al anchetei epidemiologice.

La spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19 în continuare, sunt internați în prezent 12 pacienți confimați cu virusul SARS Cov 2. Dintre ei, 11 sunt la secția de Boli Infecțioase și un pacient în stare gravă la ATI Reanimare. Este vorba despre o femeie de 78 de ani, din județul Vrancea, care este intubată, fiind ventilată mecanic din data de 18 iunie. Pacienta este adusă la spitalul din Bârlad, deoarece la spitalul supoprt Covid 19 din județul Vrancea nu mai sunt locuri la ATI Reanimare, fiind foarte mulți pacienți infectați cu SARS Cov 2, în stare gravă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.