spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Soferii indisciplinati de pe soselele din judet, amendati de politisti!

- Advertisement -

RAZIE… Politistii rutieri au iesit în stradã si au fãcut verificãri la sânge, având în vedere cã în judetul Vaslui numãrul soferilor care încalcã legile, în special cei cu cu alcool peste limita legalã în sânge, a crescut îngrijorãtor. În perioada 20 iunie – 21 iunie, 20 de politisti din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat pe raza judetului Vaslui, pentru cresterea sigurantei traficului rutier pe drumurile publice si prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul activitãtilor au fost verificate peste 270 de vehicule si testate alcoolscopic peste 300 de persoane. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 57 sanctiuni contraventionale, în valoare de aproximativ 31.305 lei pentru încãlcãri ale Codului Rutier. Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a cinci infractiuni.

Cele mai numeroase abateri au fost cele privind nerespectarea regimului legal de vitezã (22). De asemenea, au fost retinute 12 permise de conducere si retrase 3 certificate de înmatriculare. Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost conducerea sub influenta alcoolului (7) si nerespectarea regimului legal de vitezã (3).

„Bizon” la volan: fãrã permis, cu numere false…

Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale judetului Vaslui, încãlcând prevederile legale în vigoare. În ziua de 19 iunie a.c., ora 15:50, politistii Politiei Municipiului Vaslui – Sectia 1 Politie Ruralã Vaslui, aflati pe drumul judetean DJ 245L, de pe raza comunei Costesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Arad, condus de cãtre un bãrbat de 22 de ani, din municipiul Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã acesta nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus avea aplicat un numãr de înmatriculare fals. <<În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si „punerea în circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.>>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Femeile „bizonilor”: la volan fãrã permis auto!

În ziua de 20 iunie a.c., ora 20:45, politistii Serviciului Rutier Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul national DN 24 A, pe raza comunei Berezeni, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre o femeie de 23 de ani, din Berezeni. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã aceasta nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În aceeasi searã, la orele 21:35, politistii Serviciului Rutier Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 245, pe raza comunei Poienesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în judetul Bistrita-Nãsãud, condus de o femeie de 22 de ani, din comuna Bogdana, judetul Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã femeia nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. <<În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” .>>, a spus Bogdan Gheorghitã.

A fugit de politie gonind cu masina… doar 10 minute! Atât s-a putut!

În ziua de 21 iunie a.c., ora 15:30, politistii Serviciului Rutier Vaslui aflati pe drumul judetean DJ 245A, pe raza comunei Lipovãt, judetul Vaslui, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar pentru oprire fatã de un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui. Conducãtorul autoturismului a refuzat sã se conformeze si a efectuat un viraj la dreapta spre pãdurea Lipovãt, încercând sã se sustragã controlului. Politistii au plecat în urmãrirea autoturismului, reusind sã îl opreascã dupã aproximativ 10 minute, pe un teren viran. Conducãtorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bãrbat de 50 de ani din Deleni, judetul Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar în urma testãrii acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. <<În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere.>>, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.