spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Aproape 600.000 de români au obținut statutul necesar pentru a rămâne în Marea Britanie

- Advertisement -

Aproape 600.000 de cetățeni români au aplicat și obținut statutul de „settled”, statut necesar ca să poată să rămână în Marea Britanie post-Brexit. Procedura e simplă, se poate face online, dar ea trebuie completată până cel târziu pe 30 iunie 2021.

În această perioadă au loc în Marea Britanie mai multe campanii de informare pentru a ajuta cetățenii europeni să urmeze procedura necesară clarificării statutului lor post-Brexit.

Delegaţia Uniunii Europene în Marea Britanie derulează în aceste zile o campanie pe canalele social media care înfățișează un bărbat în vârstă, relaxat, purtând ochelari de soare și savurând un cocktail.

Un mesaj serios la adresa europenilor

Mesajul este, însă, mult mai serios: „Dacă bunicul tău european este foarte relaxat despre statutul lui în Marea Britanie, te rugăm să-i spui că trebuie să aplice pentru statutul de ‘settled’. Toți cetățenii europeni trebuie să aplice, chiar și cei care trăiesc în Marea Britanie de 30 de ani”, încheie mesajul delegației Uniunii Europene la Londra.

În Regatul Unit trăiesc aproximativ 4 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene. Potrivit guvernului britanic, peste 3,3 milioane dintre ei au obținut deja așa numitul statut de „settled”, în cazul celor care pot dovedi că trăiesc de minim cinci ani în Regat şi „pre-settled”, pentru cei care sunt în Marea Britanie de mai puțin de cinci ani. …https://www.capital.ro/aproape-600-000-de-romani-au-obtinut-statutul-necesar-pentru-a-ramane-in-marea-britanie.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.