În caz de incapacitate temporară de muncă, inclusiv din cauza coronavirusului, salariații au dreptul la concediu medical, conform legislației în vigoare. Totodată, concediul medical n-are nicio influență asupra numărului de zile de concediu de odihnă pe care trebuie să le acorde angajatorul. Astfel, salariații care au fost în concediu medical au dreptul la tot atâtea zile de concediu de odihnă cât salariații care n-au fost în concediu medical.
Codul muncii stabilește, la articolul 145, că perioadele în care salariatul se află în concediul de incapacitate temporară de muncă se consideră perioade lucrate, atunci când e vorba de acordarea concediului anual de odihnă. Concediul de incapacitate temporară de muncă este un tip de concediu medical.
„La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă și cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată. (…) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual și în situația în care incapacitatea temporară de muncă se menține, în condițiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediul de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical”, scrie în actul normativ. …https://www.romaniatv.net/ai-stat-acasa-de-pandemie-ce-se-intampla-cu-concediul-de-odihna_525373.html