spot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
26-dec.-2024

INCOMPATIBILII LUI BUZATU, TOT LA CÂRMA PRIMÃRIILOR!

- Advertisement -

SMECHERI… Agentia Nationalã de Integritate continuã sirul decapitãrilor la nivelul primãriilor vasluiene, de data aceasta, cel care este scos pe usa din dos a administratiei locale este primarul orasului Murgeni, Ioan Buta. Acesta a pierdut procesul cu ANI în instantã, iar în scurt timp va fi nevoit sã îsi ia catrafusele si sã pãrãseascã functia, asa cum au fãcut si alti sefi de comune, precum Maricel Gîfu (Pogana), Costel Moraru (Puiesti), Aurelian Miler (Voinesti), Gheorghe Poede (Poienesti), Aurel Turcu (Dragomiresti), Gãbisor Tofan (Stãnilesti), Gelu Pecheanu Drînceni) si Dumitru Roman (Dimitrie Cantemir). Dupã cum se poate vedea, unii dintre primarii care au încãlcat legea, cât au fost la putere în comune, sunt soldãteii pesedisti ai lui Dumitru Buzatu si au rãmas la primãrii, pentru a le conduce „din umbrã”. Unii dintre ei, desi dati afarã din primãrii, au rãmas la conducerile comunelor, folosindu-se de subterfugii. Gelu Pecheanu, de la Drânceni, de pildã, si-a gãsit repede un post de administrator public, Marcel Gâfu (Pogana), Costel Moraru (Puiesti), Aurelian Miler (Voinesti) sunt consilierii de „taina” ai primarilor interimari. Recent  li s-a alaturat Ioan Buta (Murgeni) care este deja cu un picior afarã din primãrie, fiind declarat incompatibil la sfârsitul lunii mai, de instanta supremã (ÎCCJ) si care încã nu a plecat de pe pozitii, încercând sã se disculpe… amenintând, desigur, si cu un posibil proces la CEDO împotriva României.

PSD începe sã piardã teren tot mai mult exact în mediul rural, unde masinãria de vot a functionat, ani la rând, la capacitate maximã! ANI a scos din joc nouã dintre primarii importanti, aducãtori de voturi, care însã s-au dovedit batjocoritori cu prevederile legii. Altfel spus, au fãcut cam ce-au vrut prin primãrii, pânã i-a gãsit Agentia Nationalã de Integritate cu potlogãriile. Bietii primari si-au pus toatã speranta în Dumitru Buzatu care, n-a mai putut apãsa pe butoane ca altãdatã, ca sã-i scape.

Fostul primar din Puiesti, Costel Moraru, jupânul de la primãrie!

Unul dintre primarii PSD din zona Bârladului, Costel Moraru, comuna Puiesti, fost demis acum doi ani de Prefectura Vaslui, în urma pierderii procesului cu ANI. La data de 02 martie 2015, Agentia Nationalã de Integritate a constatat si existenta stãrii de incompatibilitate în cazul lui Moraru Costel, Primar al Comunei Puiesti. „Se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 05 iulie 2011, întrucât detine, simultan cu functia de primar, si calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul Moraru C-tin Costel Persoanã Fizicã Autorizatã, încãlcând, astfel, dispozitiile Legii nr. 161/2003. Începând cu data de 11 iunie 2012, Moraru Costel detine si functia publicã de conducere de Secretar al Comunei Puiesti, simultan cu functia de primar, încãlcând, astfel, si dispozitiile Legii nr. 161/2003. De asemenea, persoana evaluatã s-a aflat în stare de incompatibilitate si în perioada 28 martie 2012 – 27 februarie 2014, întrucât a detinut calitatea de membru PNL, încãlcând, astfel, dispozitiile Legii nr. 215/2001″, a precizat ANI pe 2 martie 2015. „Stiu si de abia astept sã fie modificat Codul Adminsitrativ. Cu sigurantã voi candida pentru încã un mandat”, a precizat pentru Vremea NOUÃ, fostul primar Costel Moraru, actualmente consilierul personal al primarului din comuna Puiesti. Dar toatã suflarea din Puiesti stie cã fostul primar Moraru este cel care conduce si acum, din umbrã, primãria din localitate!

„Stãpânul” din Voinesti, un alt primar incompatibil, Aurelian Miler

Fostul primar al comunei Voinesti, Aurelian Miler, a fost si el demis de Prefectura Vaslui, în 2018. În 2015, ANI anunta: „Aurelian Miler, primar comuna Voinesti, judetul Vaslui se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 octombrie 2010, întrucât detine, simultan cu functia de primar, si calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul Miler Aurelian Întreprindere Individualã, încãlcând, astfel, dispozitiile Legii nr. 161/2003. De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate si în perioada 6 ianuarie 2010 – 18 mai 2011, întrucât, simultan cu functia de primar, a detinut si functia de administrator al S.C. Agromiler S.R.L., încãlcând, astfel, dispozitiile Legii nr. 161/2003″. În mai 2018 a fost demis de prefectul judetului. „Da, voi candida, dar dupã ce se va face un sondaj în PSD la nivel de comunã. Dacã voi fi primul în sondaj, voi candida, dar dacã membrii PSD vor pe altcineva primar, voi rãmâne sã-mi fac treaba în gospodãria mea”, a spus Aurelian Miler, care este si el în asteptarea aprobãrii modificãrilor la Codul Administrativ. Nu spune însã nimic de faptul cã tot el este la cârma primãriei din Voinesti, din postura de consilier personal al primarului actual!

Marcel Gîfu s-a dat plecat greu din functia de primar al comunei Pogana, dar tot „stãpân” este!

Fostul primar Marcel Gîfu, din comuna Pogana, a rãmas fãrã mandat pentru cã, din neglijentã, a încãlcat prevederile Legii 161/2003, privind asigurarea transparentei în exercitarea demnitãtilor si a functiilor publice. Pe 11 decembrie, anul trecut, Maricel Gîfu, primarul comunei Pogana, a pierdut la ICCJ procesul împotriva unei decizii a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), prin care acesta era gãsit în douã rânduri în stare de incompatibilitate cu functia publicã detinutã. ANI a anuntat în 2016 cã acesta s-ar fi aflat în situatie de incompatibilitate pentru douã încãlcãri ale Legii 161/2003. O prima acuzatie constã în faptul cã Gîfu ar fi detinut simultan cu functia de primar si calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale nr. 1 Pogana, în perioada 30 iulie 2012 – 3 iulie 2014. O a douã acuzatie se referea la faptul cã, începând cu datã de 25 iunie 2012, ar fi detinut, simultan cu functia de primar, si calitatea de agent persoanã fizicã, având o Interprindere Individuialã pe numele sãu. Marcel Gîfu, vânãtor vestit, cu un loc de vânãtoare preferat de mai marii din PSD, are toatã sustinerea lui Buzatu pentru a conduce primãria Pogana, „din umbrã” deocamdatã! Mai târziu, dupã cum se joacã cu focul (pardon, cu modificãrile din justitie) PSD prin Parlamentul României, având sustinerea ALDE si ProRomânia, cine stie?

Din trei primari de pe valea Prutului, dati jos de ANI, doar unul este în continuare „jupânul” de la Primãrie

Si primarii din zona Husi, care au avut de pãtimit, dupã ce au ajuns în atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), fac rugãciuni, pentru ca actul normativ care le-ar permite sã candideze din nou, sã fie aprobat. Pe valea Prutului, cel mai bucuros ar fi fostul primar, Gelu Pecheanu, care si-a pierdut functia, dupã ce i s-a dovedit în instantã starea de incompatibilitate. Gelu Pecheanu, în calitate de primar, a concesionat fiului sãu o suprafatã de teren de pe raza comunei, lucru imputat de ANI, pe parcursul unui proces care a durat ceva timp. La începutul lui 2019, Pecheanu a rãmas fãrã functie, însã s-a reorientat rapid si a rãmas în Primãrie, în calitate de administrator al comunei, dupã sustinerea unui concurs. „Eu am 70% încredere din partea cetãtenilor, cãci am fãcut multe realizãri în comunã”, spune Gelu Pecheanu, din postura de „stãpân” al primãriei si, iatã, cã îsi permite sã creadã cã a spãlat pe creier si alegãtorii …

Ioan Buta, primarul încã în functie al Murgeniului, se crede un executat politic!

Ioan Buta a ieșit primar pe listele PPDD (partidul lui Dan Diaconescu – OTV) în 2012, dar dupã scurt timp, în 2014, când Ponta a dat „ordonanța trãdãtorilor” s-a lepãdat de PPDD și a trecut la PSD, ca nu cumva rãmânerea în funcție sã-i fie pusã în primejdie. Ce rãmâne în urma sa, vor cuantifica, cu siguranțã, cetãțenii orașului Murgeni. Vã reamintim cã ANI l-a gãsit pe primarul orasului Murgeni, Ion Buta, incompatibil. Conform Agenției de Integritate, în perioada 31 octombrie 2012 – 10 decembrie 2014, edilul a exercitat simultan funcția de primar si cea de presedinte al Consiliului de Administrație al Spitalului de Psihiatrie Murgeni, încãlcând astfel prevederile legale. Întrebat la vremea respectivã, în 2017, despre aceste aspecte, primarul Buta a declarat pentru mass media cã nimic nu este adevãrat și cã totul este o eroare, fãcutã cu rea-credințã, de cãtre fosta directoare a spitalului, medicul Lilica Oțel. Dar, adevãrul este cu totul altul, dupã cum aratã sentința rãmasã definitivã la ICCJ. Primarul Buta a contestat în instanțã, la Curtea de Apel Iași, raportul ANI iar pe 5 martie 2018, judecãtorii ieșeni au admis apelul primarului Buta și au decis anularea raportului ANI. În urma recursului înaintat de ANI la ÎCCJ, s-a rejudecat cauza, iar primarul Ioan Buta a pierdut definitiv procesul cu Agenția de Integritate. Dar el este în continuare primar… având sustinerea lui Dumitru Buzatu, pânã când va trebui sã pãrãseascã scaunul de primar pentru a se instala un alt pesedist de frunte, Mihai Bors. Buta va fi probabil, ori city manager, ori consilierul personal al primarului interimar! Vom trãi si vom vedea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.